Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Žilina bude žiť novým klubovým festivalom

Zobraziť galériu (2)

Žilinské kluby koncom septembra ožijú hudbou tých najlepších z mladej generácie lokálnej scény. Multižánrový hudobný festival Žilina žije prinesie do piatich podnikov v centre mesta v priebehu jedného večera koncerty a zaujímavé diskusie.

Hlavnou myšlienkou festivalu je prezentácia mladých interpretov, ktorých je v Žiline viac než by ste si mysleli. Ako prezradil organizátor podujatia Lukáš Turiak, pri skladaní programu si naozaj bolo z čoho vyberať: „ Za necelý rok, čo funguje iniciatíva Žilina žije, sme narazili na viac ako 30 aktívne fungujúcich lokálnych hudobných zoskupení a interpretov. Bolo preto veľmi ťažké vybrať spomedzi nich obmedzené množstvo. Dnes som si však istý, že každý interpret z line-upu podujatia má čím zaujať a divák si bude vedieť vybrať.“

Festival sa svojim formátom podobá na dnes už neexistujúci Waves Bratislava, no samozrejme v menšom programovom aj rozpočtovom rozsahu. Organizačný tím však neskrýva sen, aby 30. september 2016 bol počiatkom tradície. Ako tvrdí Lukáš, pilotný ročník všetko ukáže: „Do tohto projektu ideme skromne, no zároveň odhodlane. Nechceme rúbať vysoko, no zároveň cítime, že podobné podujatie by sa mohlo fanúšikom v našom meste páčiť. Žilina má hlbokú tradíciu akcií ako Staromestské slávnosti alebo Kultúrne leto, avšak chýba tu určitý duch jednoty klubovej scény. Našim cieľom je vybudovať medzi fanúšikmi povedomie o tom, že v Žiline drieme veľa talentu, ktorý čaká na svojho poslucháča. Fungujeme bez sponzorov, najväčším partnerom pre nás sú kluby, ktoré zabezpečujú ozvučenie a poskytujú priestory. Tento festival je čisto o vzťahu umelec-divák-klub a to je na ňom podľa mňa najkrajšie.“

Program festivalu otvorí diskusia Je to v nás so zaujímavými hosťami a nasledovať budú koncerty žilinských kapiel Private jet, The Bluebeat, Baking bread, Sedembolestný panic Mário, DayD & SeriousSax, Dave BranniganBod Omylu. Zaujímavosťou je Miklovica stage na ktorom bude divákov sprevádzať Robo Mikla a predstavia sa kapely z jeho relácie Miklovica, vrátane špeciálneho hosťa, skupiny EDGAR. Pauzy medzi koncertami budú patriť moderovaným minitalkshow s vystupujúcimi interpretmi. Na záver večera sa návštevníci môžu tešiť na afterparty, na ktorej sa predstavia DJ Marko Mazák, DJ Martin Cehelský, DJ Spliff a Selecta Abnorman.

Žilina bude žiť novým
Zobraziť galériu (2)

Festival Žilina žije sa uskutoční v piatok 30.9. od 17:30 v priestoroch klubov Kolečko, Smer music bar, Emócia, Stanica-Záriečie a Enjoyclub. Všetky informácie nájdete na Facebooku www.facebook.com/zazije a na oficiálnej facebookovej UDALOSTI.

Lístky v cene 5 EUR si môžete zakúpiť v sieti Predpredaj.sk.

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu