Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

FOTO Nad Ruskom sa objavil apokalyptický mrak: Raritný úkaz na oblohe ako z Černobyľu

Krásne a hrozivé Zobraziť galériu (2)
Krásne a hrozivé (Zdroj: profimedia.sk)

MOSKVA - Počasie sa pohralo s obyvateľmi ruského mesta Ťumeň, ktorí mali možnosť uvidieť na oblohe naozaj prekrásny, hoci zároveň hrozivý výjav. Oblak, ktorý sa nad nimi vznášal, totiž pripomínal gigantický hríb po výbuchu atómovej bomby. Pri predstave, že by k niečomu takéto naozaj prišlo, niektorým určite behal mráz po chrbte.

FOTO Hrozivé oblaky nad hadrónovým urýchľovačom vedú k obavám: Otvárajú sa nové portály?

Jeden zo svedkov nazval tento nevšedný fenomén "Oblohou z Černobyľu", ako odkaz na jadrovú katastrofu, ktorá sa odohrala na Ukrajine v roku 1986 a uviedol, že je to doslova niečo neskutočné. Ďalší vtipkoval, že buď sa spustí poriadny lejak alebo to USA na Rusko zhodilo atómovú bombu.

FOTO Nad Ruskom sa
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Na pravú mieru všetko uviedli miestni meteorológovia, podľa ktorých išlo o prirodzený jav spôsobený poveternostnými podmienky a desivý úkaz napokon rozfúkal vietor.

FOTO Nad Ruskom sa
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Odborníčka Nina Soldatotovová médiám vysvetlila, že existuje viac ako sto typov mrakov a ten, ktorý videli obyvatelia Ťumeňu je naozaj vzácny. "Vyzerá to, že horná časť mraku sa rozkladá na oblohe a spodná dosahuje až k zemi. Oblaky tohto typu môžu byť 4,8 až 5,8 km vysoké," dodala.

Viac o téme: OblakČernobyľ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu