Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Dohra strašidelného rituálu: Mužov si najímajú na sex s deťmi, HIV nakazenú hyenu zatkli

Eric Aniva v reportáži BBC Zobraziť galériu (3)
Eric Aniva v reportáži BBC (Zdroj: bbc)

BLANTYRE - Muža, ktorý mal sex s viac ako 100 mladými dievčatami, vrátane detí, zatkla v utorok podľa agentúry AP polícia v Malawi. Čelí niekoľkým obvineniam, napríklad obvineniu z pohlavného styku s maloletými. Muž uviedol, že si ho najímali na sex rodiny dievčat z dôvodu ich rituálnej očisty.

Strašidelný rituál: Mužov si najímajú na sex, táto HIV pozitívna hyena spí s dievčatami za 6 eur

Zatknutý muž Erik Aniva, prezývaný "hyena", miestnym a zahraničným médiám oznámil, že bol za sex s mladými ženami platený. Dodal tiež, že je HIV pozitívny.

Dohra strašidelného rituálu: Mužov
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: bbc)

Najímali ho vraj rodiny dievčat a náčelníci dedín na juhu Malawi, aby mal pohlavný styk s dievčatami, keď dosiahnu pubertu. Malo ísť o formu rituálneho očistenia.

Zatknutie Anivu nariadil prezident krajiny Peter Mutharika. Prezident vo svojom vyjadrení podľa AP uviedol, že nie je prípustné páchať takéto násilie pod rúškom kultúrnych zvyklostí. Naviac tiež nariadil polícii prešetriť všetkých mužov a rodičov zúčastnených v tomto "šokujúcom zneužití úradnej moci".

Dohra strašidelného rituálu: Mužov
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: bbc)

Malawijský právnik z oblasti pre ľudské práva Chrispine Sibande ocenil prezidentovo gesto, ale uviedol, že zatknutie Anivu nestačí.

"Táto praktika je veľmi rozšírená v niektorých častiach tejto krajiny," vyhlásil podľa AP Sibande a vyzval k väčšiemu úsiliu, aby sa s týmto násilím skoncovalo.

Viac o téme: RituálHIVMalawiEric Aniva
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu