Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Trojica dobrodruhov prežila v dovolenkovej destinácii peklo: Na ostrove ich zajali piráti

Trojica dobrodruhov na drevenej rybárskej loďke.
Trojica dobrodruhov na drevenej rybárskej loďke. (Zdroj: Facebook/Chris Swimmin)

LONDÝN/DODOMA - Dovolenka snov v Tanzánii pre trojicu mladých Britov nedopadla práve najlepšie. Netušili, že sa stanú rukojemníkmi pirátov, ktorí ich zviažu, okradnú a budú ohrozovať mačetou. Trio mladíkov uviazlo na ostrove Sinda po tom, ako sa ich drevená rybárska loď dostala do problémov.

Malo to byť dobrodružstvo, na ktoré do konca života nezabudnú a želanie sa im vyplnilo do bodky. Chris Shimmin (29) sa spolu s ďalšími dvomi kamarátmi, Tazom Ibrahimom (25) and Anthonym Gullanom (28) rozhodol zúčastniť tanzánskeho závodu v plachtení. Netušili, že ich napadne gang siedmich pirátov a ocitnú sa na hranici života a smrti.

Cesta na dovolenku sa zmenila v zápas s nervami: Slováci v kolónach, najhoršie príde o pár dní

Jednoduchá drevená rybárska loď s trojčlennou posádkou z Británie mala prekonať 500 kilometrov na mori. Šesťmetrovú loďku však na tretí deň postihla katastrofa – nedokázala čeliť obrovským morským vlnám a začala sa potápať. Zničené plavidlo stroskotalo na vzdialenom ostrove Sinda.

Spoza kríkov vyskočili piráti

K zúfalým stroskotancom sa krátko po vylodení priblížili neznámi štyria muži a požiadali ich o vodu. V tom sa však spoza stromov vynorili ďalší muži s nožmi a mačetami, ktorí trojicu zajali a okradli. Museli im vydať svoju hotovosť, mobilné telefóny a kamery. Potom ich zavliekli do lesného táboriska, kde ich čakal ďalší teror.

Podľa mladíkov, ktorým sa drámu na ostrove podarilo prežiť v zdraví, boli ostrovní piráti ozbrojení a komunikovali vo svahilčine. Trojicu mužov nielen okradli, ale aj vyzliekli donaha a priviazali ich chrbtami k sebe. „Mal som nôž na krku,“ opísal hrozivú situáciu Chris.

Po hodine duševného a fyzického utrpenia prišlo nečakané vyslobodenie. Na ostrove pristála výletná loď s turistami, čo pirátov vydesilo a rozohnalo do okolia. Zachránení mladíci sa vďaka neuveriteľnej náhode vrátili domov živí a zdraví, píše The Sun. Turisti, ktorí zajatcov volajúcich o pomoc našli, boli absolútne šokovaní. O najväčšom šoku však môžu hovoriť traja Briti, ktorí pred závodom dostali len jediné upozornenie – aby si nenechávali veci mimo táborísk  a stanov. Netušili, že vo vyhľadávanej turistickej destinácii sa dostanú do priameho ohrozenia života.

...

Viac o téme: DovolenkaPirátiSinda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu