Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Návod na dovolenku „bez starostí“

Zobraziť galériu (2)

Kto by nechcel prežiť príjemnú dovolenku? Bez starostí a bez toho, aby musel riešiť problém s pokazeným autom, zranením, meškajúcou batožinou či ukradnutým fotoaparátom? A to je len malý zlomok z komplikácií, ktoré môžu vzniknúť počas vašej dlho plánovanej dovolenky.

Návod, ako predísť prípadným problémom neexistuje. Avšak, vďaka správnemu výberu a uzatvoreniu cestovného poistenia dokážete predísť rôznym nepríjemným situáciám, ktoré vás v prípade poistnej udalosti čakajú.

K základnému poisteniu liečebných nákladov si v rámci cestovného poistenia môžete v súčasnosti uzatvoriť rôzne druhy pripoistení. Napr. úrazové pripoistenie vám pomôže v prípade zranení a finančných nákladov s nimi spojených, pripoistenie zodpovednosti za škodu na zdraví a majetku v prípadoch, kedy nechtiac spôsobíte škodu inej osobe.

Preukaz pomôže, ale poistenie treba

V krajinách EÚ majú občania členských štátov EÚ nárok na lekársku starostlivosť v systéme verejného zdravotného poistenia za podmienok, za akých je poskytovaná občanom daného štátu. Oprávňuje ich k tomu Európsky preukaz zdravotného poistenia EHIC – European Health Insurance Card. Ak existuje v danom štáte za zdravotnú starostlivosť spoluúčasť (doplatok), musí ju poistený uhradiť v hotovosti a v rovnakej výške ako občan daného štátu. V každom štáte EÚ je iná výška spoluúčasti a v porovnaní so Slovenskom je väčšinou podstatne vyššia. Preto je užitočné uzavrieť si cestovné poistenie aj pri cestách do krajín EÚ.

Akokoľvek ste si istí svojou opatrnosťou, bez uzatvoreného cestovného poistenia by ste nemali vycestovať. Najjednoduchším spôsobom je uzatvoriť si ho online, napr. na webstránke ČSOB Poisťovne, kde môžete k cestovnému poisteniu aktuálne získať najnovšiu e-knihu Dominika Dána – Nežná fatamorgána.

Viac sa dozviete na: https://www.csob.sk/online/cestovne-poistenie

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu