Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Peklo na dovolenke v Karibiku: Ženu znásilnili v luxusnej vile, ako kompenzáciu dostala masáž!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

LONDÝN - Zdrvená britská lekárka prehovorila o brutálnom znásilnení počas dovolenky v Karibiku, za čo jej firma, organizujúca výlet, ponúkla ako kompenzáciu manikúru a masáž. Georgina Mortimerová (45) zažalovala za nedbalosť nielen túto spoločnosť, ale aj vlastníka vily a chce varovať všetky ženy predtým, že vôbec nie sú v takom bezpečí, ako im tvrdia.

Strašné! Horor na dovolenke v Španielsku, otec zachránil synčeka (4) pred únosom z hotela!

Lekárka si rezervovala vysnívanú dovolenku za približne 2000 libier na ostrove Svätá Lucia s Girls For Sail, spoločnosťou akreditovanou Kráľovskou jachtárskou asociáciou. Je to zájazd určený výhradne pre ženy, ktoré sa chcú naučiť plachtiť a užiť si chvíle oddychu len v babskom kruhu. Už niekoľko hodín po príchode vo februári tohto roka však prežila najhoršie chvíle svojho života.

Georgina Mortimerová bývala v jednej zo štyroch izieb vo vile Summer Breeze. Matka dvoch dcér vo veku 13 a 15 rokov pre portál MailOnline uviedla, že od nej nemala kľúč, ale dvaja inštruktori s nimi zostávali v budove a predné dvere sa každý večer zamykali.

"Prebudila som sa na to, ako na mňa netvor zaútočil v mojej posteli. Myslela som si, že ma zavraždí. Krk mi stlačil rukou tak tvrdo, že som si myslela, že zomriem. Nemohla som dýchať, nieto kričať. Ležala som tak ticho, ako sa dalo, pretože som cítila, že akýkoľvek odpor z mojej strany, by ho mohol nahnevať natoľko, že ma zabije. Peklo trvalo asi 15 minút, než niekto zaklopal na dvere a útočník utiekol," opísala otrasné momenty lekárka.

Do vily bola povolaná polícia a žena išla do nemocnice kvôli liečbe možných pohlavne prenosných chorôb, podliatinám a šoku. Reakcia spoločnosti Gilrs For Sail však bola pre ňu ďalšou ranou. Mali jej odporúčať, aby ďalším prichádzajúcim dievčatám o znásilnení nič nepovedala, aby ich to nerozrušilo. Mala dojem, ako by to, čo sa stalo, vlastne dávali za vinu jej.

Traumatizovaná lekárka nedokázala zostať viac vo vile, ale nikto sa neobťažoval kontaktovať britský konzulát, takže to urobila sama a ten jej pomohol vybaviť núdzový let domov. Podarilo sa jej zistiť, že na Svätej Lucii už došlo aj k iným sexuálnym napadnutiam a znásilneniam, ale nikto nič nepodnikol preto, aby ženy ochránil. Žiadny kamerový systém, žiadna strážna služba.

Po sťažnostiach zaslaných spoločnosti pani Mortimerová očakávala vrátenie peňazí, ale namiesto toho jej poslali marketingový informačný bulletin. Po ďalších sťažnostiach jej prišiel e-mail, v ktorom jej ponúkali masáže a manikúru v miestnom salóne krásy a dúfali, že si to užije. Takýto spôsob kompenzácie ju znechutil a urazil. Preto si najala právnikov, ktorí žalujú spoločnosť aj majiteľa vily za nedbalosť. Advokáti tvrdia, že tour operátori aj vlastníci hotelov majú povinnosť postarať sa o ochranu svojich zákazníkov.

Viac o téme: DovolenkaZnásilnenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu