Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Veľká zmena pri sexe s prostitútkou v Nemecku: Páni, ak TO nepoužijete, hrozí vám mastná pokuta

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BERLÍN - Nemecko zakázalo pohlavný styk s prostitútkou bez použitia kondómu, príslušný zákon dnes schválil Spolkový snem. Poslanci tiež zaviedli povinné zdravotné prehliadky pre prostitútky a sprísnenie pravidiel pre založenie nevestincov, uviedla agentúra DPA.

Podľa ministerky pre rodinu Manuely Schwesigovej by zákon mal zlepšiť ochranu prostitútok pred sexuálne prenosnými chorobami a pred vykorisťovaním.

Ak by klient prostitútky pri sexe s ňou nepoužil prezervatív, bude mu hroziť pokuta až 50.000 eur. Zákon v tomto prípade nijako nepostihuje prostitútky. Doteraz platila povinnosť použiť kondóm pri platenom pohlavnom styku iba v spolkových krajinách Bavorsko a Sársko.

Prostitútky sa tiež novo budú musieť povinne každé dva roky registrovať na úradoch a každý rok budú musieť chodiť na lekársku prehliadku. Ženy vo veku 18 až 21 rokov budú musieť svoju živnosť nahlasovať každý rok a k lekárovi budú musieť chodiť v polročných intervaloch.

Zákon tiež sprísňuje pravidlá pre vznik nevestincov. Už ich nebude možné založiť bez ohlásenia, ale pre ich otvorenie bude potrebné povolenie úradov. Nevestince budú musieť spĺňať minimálne hygienické štandardy, ako je oddelenie pracovných a obytných priestorov, a nebude ich smieť prevádzkovať nikto, kto už bol v minulosti trestaný.

Poslanci tiež predpokladaju, že by mal zákon pomôcť v boji proti nútenej prostitúcii. Od klientov prostitútok norma vyžaduje, aby hlásili podozrenie na to, že je žena, ktorá im sex za odplatu poskytla, k svojej práci nútená. Ak by niekto takéto hlásenie nepodal, hoci okolnosti ako zranenie ženy alebo jej neochota k pohlavnému styku by nútenej prostitúcii nasvedčovali, hrozí mu tri až päť rokov väzenia.

Prostitúcia bola ako profesie uznaná v Nemecku zákonom v roku 2002. Podľa policajných odhadov pôsobí v krajine najmenej 200.000 prostitútok, bojovníčka za práva žien ale ich počet odhadujú až na 700.000. Zhruba 90 percent osôb ponúkajúcich sexuálne služby sú ženy. Viac ako 60 percent z nich pochádza údajne zo zahraničia.

Viac o téme: SexProstitútkaKondóm
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu