Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Šťastie a úspech máte na dosah: Stačí, ak sa vyhnete týmto trom najčastejším chybám

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

WASHINGTON - Podľa odborníkov robia ľudia tri základné chyby, ktoré im bránia v dosahovaní cieľov. Hoci sú chyby súčasťou našich životov, mali by sme sa z nich poučiť a nabudúce konať inak. Práve to je však základný kameň problému.

Nemusíte absolvovať špeciálny kurz na to, aby ste dokázali čeliť problémom. Hoci sa však niekedy ľudia snažia dostať zo seba to najlepšie, do cesty sa nám pripletú prekážky. Vtedy robia niektorí z nás stále tie isté chyby alebo si vyberajú zlé, deštruktívne riešenia. Tu je niekoľko tipov, ako sa vyhnúť  trom bežným bariéram brániacim v úspechu.

13 vlastností, ktoré majú úspešní ľudia spoločné: V koľkých sa nájdete vy?

Bezohľadné správanie

V moderných spoločnostiach sa ľudia ľahko zapletú do osídel závislosti. Reč je o deštruktívnych formách životného štýlu, keď dáva človek prednosť nerestiam nad cieľmi. Možno je to práve preto, že ponúkajú rýchle formy uspokojenia, na rozdiel od tvrdých mesiacoch či rokoch driny na úspechu pri budovaní kariéry. Patria sem napríklad drogy, alkohol či hazard, ktoré odvádzajú od správnych návykov a vzďaľujú človeka od cieľa. Majte silu povedať nie alebo dosť.

Nedisciplinovanosť

Mnohým ľuďom robí problém aj vstávanie do práce a presný príchod na pracovisko, nehovoriac o stretnutiach s kamarátmi. Vyhnite sa tomu a zaraďte do vášho nabitého programu aj disciplinovanosť. Môžete si napríklad nastaviť čas na hodinkách o niekoľko minút neskôr alebo začnite chodiť spať len čo odbije desiata hodina a tomuto novému záväzku neustupujte.  Vytvorte si pravidlá a slabosti použite proti sebe.

Chybné kroky v kariére

Veľký predpokladom kariérneho úspechu a úspechu vo všeobecnosti je miera vášho nadšenia – to platí pre viaceré oblasti života. Ak sa vám nepáči interakcia s ľuďmi, nehľadajte zamestnanie ako obchodník. Ak sa zďaleka vyhýbate číslam, s prácou účtovníka radšej nerátajte. V realite platí jednoduchá zásada – ak ste extrovert, bude vám vyhovovať práca s ľuďmi. Introverti zasa radšej pracujú s vecami alebo nápadmi. Najdôležitejšou zásadou na ceste k úspechu je však umenie vedieť, čo vás baví a čo má pre vás zmysel.

Viac o téme: úspech
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu