Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Hrozivá predpoveď pre ľudstvo: O sto rokov tu bude peklo, chorý biznis superboháčov

Lov na ľudí sa vraj stane realitou už o sto rokov Zobraziť galériu (4)
Lov na ľudí sa vraj stane realitou už o sto rokov (Zdroj: thinkstock.com)

PRESTON - Bohatí ľudia často od roztopaše nevedia, čo s peniazmi, a tak im napadajú šialené spôsoby, ako ich minúť. Podľa experta na cestovný ruch je veľmi pravdepodobné, že sa v budúcnosti rozbehne nový biznis, v rámci ktorého budú milionári loviť ľudí. Teda Hry o život v priamom prenose.

Možno to bude znieť ako nejaký sci-fi film, ale už o sto rokov tu budeme mať chorú zábavku, ktorej budú holdovať tí z horných desaťtisíc. Zaplatia si za to, aby mohli loviť ľudí, presne tak, ako vo filmovej trilógii Hry o život. Bude sa tak diať v priestoroch pripomínajúcich zábavné parky. 

Hrozivá predpoveď pre ľudstvo:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Myslí si to Daniel Wright, docent turizmu na University of Central Lancashire, ktorý o tom informoval vo vedeckom časopise Futures. Podľa neho táto chorá atrakcia pre bohatých bude vysielaná naživo v televízii a stane sa súčasťou tímbildingov či rozlúčok so slobodou. 

Hrozivá predpoveď pre ľudstvo:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Wright tvrdí, že ľudstvo nečaká žiadna ružová budúcnosť. Načrtol víziu sveta, ktorý bude poznačený a spustošený ekonomickými a ekologickými katastrofami, v dôsledku ktorých nebude dostatok jedla ani pôdy. Taktiež bude preľudnený, pričom sa takmer úplne vytratí stredná vrstva a budú len chudobní a bohatí. Lov ľudí sčasti odzrkadľuje minulosť, kedy ľudia so záujmom sledovali verejné popravy a stávala sa z nich akási spoločenská udalosť. Tento jav možno charakterizovať ako tzv. temnú turistiku, čiže druh turizmu, kedy ľudia cestujú na miesta katastrof, alebo niekde, kde sa odohrala nejaká tragédia. Turisti sa naprv. v tejto súvislosti často vydávajú do koncentrančných táborov či ku pamätníku dvojičiek Ground Zero v New Yorku. 

Hrozivá predpoveď pre ľudstvo:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR/AP)

Britský expert odhaduje, že lov ľudí ako menšinový šport sa stane realitou do roku 2100, v roku 2200 by už malo ísť o autentickú turistickú atrakciu. "Smrť ako súčasť zábavy nie je nový fenomén. Ľudí fascinuje už od pradávna, majú z toho perverzné vzrušenie. Smrť sa v rôznych formách postupne stala súčasťou sociálnych aktivít. Mali sme tu napríklad rímske gladiátorské hry alebo verejné popravy," podotkol. 

Lov ľudí sa v spoločnosti stane akceptovateľným preto, že aby sa preriedilo ľudstvo, pretože jednoducho nebude dostatok zdrojov pre všetkých. Jedinci tvoriaci elity tak budú prakticky rozhodovať o tom, kto prežije. "Vraždy či iné ľudské zverstvá sa stali bežnou súčasťou našich životov. Na smrť si zvykáme čoraz viac, a to aj vďaka súčasnému zábavnému priemyslu," dodal Wright. 

Viac o téme: PredpoveďLov ľudí
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu