Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Úradníci stratili reč: Pri prehliadke bytu po nebohom našli hotový poklad, čo s obrovskou sumou?!

Byt, v ktorom našli peniaze Zobraziť galériu (2)
Byt, v ktorom našli peniaze (Zdroj: Foto: uzsvm.cz)

SEMILY - Neuveriteľný pohľad sa naskytol úradníkom, keď prehľadávali veci po zosnulom v jeho byte v českom meste Semily. Majetok spísali, a preto, že ho zosnulý nikomu neodkázal, s najväčšou pravdepodobnosťou prepadne štátu. Ide o poriadnu sumu peňazí.

Pracovníkom regionálneho pracoviska Úradu pre zastupovanie štátu vo veciach majetkových v meste Semily za prítomnosti notárky vykonali súpis majetku, ktorý s najväčšou pravdepodobnosťou pripadne štátu ako odúmrť. Ide o majetok, ktorý zomrelý v závete nikomu neporučil, ani nezanechal. 

Úradníci stratili reč: Pri
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: uzsvm.cz)

Ako informuje úrad na svojej stránke uzsvm.cz, pri podrobnej prehliadke bytu objavili pracovníci dômyselnú skrýšu v starožitnom šijacom stroji. V skrýši našli hotovosť vo výške 645 tisíc českých korún (takmer 24 tisíc eur) a dve vkladné knižky s celkovým vkladom 555 tisíc českých korún (20,5 tisíc eur).


Prečítajte si aj:

Slovák mal šťastie desaťročia: Začal kopať bazén a našiel ukrytý poklad na FOTO


Uvedený majetok prevzala notárka do notárskej úschovy, čo je povinný zákonný postup v prípade nálezu pri súpise majetku. Spolu s výnosom z predaja bytu, ktorý je súčasťou procesu, bude nájdená finančná čiastka vo výške 1,2 milióna českých korún odvedená do štátneho rozpočtu. Príslušnosť úradu hospodáriť s takto nadobudnutým majetkom vyplýva zo zákona o majetku štátu.

 

Viac o téme: SkrýšŠijací stroj
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu