Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Kupujete obuv deťom na internete? Pozrite na krvavé FOTO dievčatka, čo sa môže stať

Esmine doráňané nožičky Zobraziť galériu (3)
Esmine doráňané nožičky (Zdroj: profimedia.sk)

BLACKPOOL - Zdravý vývoj detskej nohy sa odvíja predovšetkým od správneho obúvania. Do toho umelé materiály určite nepatria. Presvedčila sa o tom mamička z Veľkej Británie, ktorá svojej dcére objednala plastové sandálky. Pozrite, čo sa stalo po polhodine, ako ich mala na nohe.

Lisa Connorová kúpila na internete od známeho odevného reťazca Next gumené topánky ako narodeninový darček pre dvojročnú dcérku Esmé. Už pol polhodine nosenia ale bolo jasné, že ich má na sebe prvý a poslednýkrát. Sandále za osem libier (desať eur) totiž dievčatku spôsobili strašné odreniny a pľuzgiere. Svedčia o tom aj fotografie zakrvavených nožičiek, ktorá matka zverejnila na webe ako varovanie. 

Kupujete obuv deťom na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Kupujete obuv deťom na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

"Esmé prežívala absolútnu agóniu. A to mala tie sandále obuté len polhodinu. Dobehla za mnou s plačom a keď si ich vyzula, ostala som zhrozená. Členok mala celý od krvi. Chápem, keď niekedy nové topánky odrú nohu a trvá nejaký čas, kým sa prispôsobia, ale toto je naozaj príliš," povedala Lisa. 

Vysnívané sandálky dievčatku doráňali nohy

Keď sa o prípade dozvedela firma Next, topánky od Lisy zobrala späť a vrátila jej peniaze. Connorová si však myslí, že by ich mal úplne stiahnuť z predaja, ešte predtým, než zrania nejaké iné dieťa. "Ozvali sa mi viacerí rodičia, ktorí tvrdili, že ich deti mali kvôli tým sandálom podobné problémy. Rozhodne by sa už ďalej nemali predávať."

Kupujete obuv deťom na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Next plánuje predmetné topánky podrobiť analýze. "Je nám veľmi ľúto, čo sa stalo, berieme túto záležitosť veľmi vážne. Poškodená zákazníčka nám sandále vrátila späť, momentálne ich podrobujeme podrobnej prehliadke," uviedla hovorkyňa odevnej spoločnosti. 

Viac o téme: NextSandále
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu