Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Chlapček (1) trpí extrémne vzácnym syndrómom: Sexuálne chúťky a iné podivnosti

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: isifa)

DILLÍ - Ročný chlapec z Indie trpí extrémne vzácnym syndrómom. Predčasne dospieva. Na tele mu začalo rásť ochlpenie a dokonca vraj už pociťuje sexuálne nutkanie. Jednoducho dospelý chlap v tele batoľata.

Keď mal Akash polroka, jeho mama si všimla, že začal abnormálne rásť. "V tom čase sme si mysleli, že je to jednoducho len veľké dieťa, no ľudia naokolo mi vraveli, že to nie je normálne," hovorí. 

A naozaj nebolo. Chlapcov penis narástol do veľkosti dospelého muža a telo mu pokrýva ochlpenie, akokeby ani nebol batoľaťom. Dokonca prejavuje aj sexuálne pudy. Matka sa preto rozhodla sa vyhľadať lekársku pomoc. Doktor Vaishakhi Rustagi si najprv myslel, že by pacient mohol mať tumor na mozgu či žalúdku, no krvné testy nič také neodhalili. Nakoniec zistil, že Akash trpí predčasnou pubertou a že úroveň testosterónu v jeho tele dosahuje hodnoty, aké mávajú dvadsaťpäťroční muži. 

bábätko
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: spuntik.zoznam.sk)

Ide o pomerne traumatický stav, ktorý môže malému pacientovi spôsobiť veľa trápenia. "Predčasná puberta je pre dieťa jeho veku veľmi traumatická a vedie k násilnej povahe. Akashova svalová hmota sa vyvinula do takej miery, že ho už nedokážu zvládnuť ani jeho rodičia. Ak sa porucha nelieči, stanú sa z detí násilníci," vysvetlil pediater z nemocnice Max Super Speciality Hospital v Dillí. 

Prekliatie európskej metropoly? Turisti trpia záhadným syndrómom, ktorý nevie nikto vysvetliť

Akash momentálne podstupuje hormonálnu terapiu, vďaka ktorej sa mu za posledné mesiace zmenšili genitálie. Liečiť sa bude dovtedy, kým nebude dosť starý a mentálne spôsobilý na to, aby pochopil, čo sa deje s jeho telom. 

Viac o téme: IndiaTestosterónPredčasná pubertaPredčasné dospievanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu