Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

VIDEO Veľvyslanec spacifikoval demonštranta na cintoríne: Diplomacia šla totálne bokom

Kevin Vickers v akcii Zobraziť galériu (2)
Kevin Vickers v akcii (Zdroj: YouTube)

DUBLIN - Kevin Vickers, kanadský veľvyslanec v Írsku a muž ocenený za zastrelenie útočníka na kanadský parlament v roku 2014, opäť raz predviedol, že ani ako diplomat sa s nikým nebude maznať v rukavičkách. Po tom, čo demonštrant vo štvrtok narušil svojím vykrikovaním ceremoniál na cintoríne v Dubline, hrdina znovu ukázal, že vie urobiť poriadky. Výtržníka schmatol za bundu a odtiahol k blízkej policajnej hliadke. Bol rýchlejší ako samotní bezpečnostní pracovníci.

V kanadskom parlamente strieľal islamský fanatik: Prenasledoval ho vraj diabol!

Vickers (59), ktorého menovali za diplomata po tom, čo zastrelil útočníka v Ottawe, tentokrát spacifikoval neozbrojeného demonštranta. Udialo sa tak počas ceremónie na vojenskom cintoríne Grangegorman v Dubline, kde si zúčastnení pripomenuli smrť 125 britských vojakov, zabitých v roku 1916 vo Veľkonočnom povstaní proti britskej nadvláde.

Výtržník počas obradu začal vykrikovať "To je urážka", proti čomu Vickers okamžite zakročil. Chytil ho za bundu a prudko ho vliekol preč, až kým si ho neprevzali bezpečnostní pracovníci a policajt. Informoval portál denníka The Telegraph.

VIDEO Veľvyslanec spacifikoval demonštranta
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube)

Veľkonočné povstanie proti Britom vydláždilo cestu k nezávislosti Írska a obrad bol určený na pripomenutie si straty britských vojakov pri tomto krvavom konflikte.

Napriek tomu, že Vickers má pomaly šesť krížikov na chrbte, stále sa udržuje v dobrej kondícii. V minulosti slúžil ako policajný dôstojník a má skúsenosti s poskytovaním bezpečnostných služieb pre hodnostárov, vrátane členov kráľovskej rodiny.

Viac o téme: Ken Vickers
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu