Streda17. apríl 2024, meniny má Rudolf, zajtra Valér

Plávanie sa zvrhlo na horor: Žena videla, ako jej kamarátku strhlo pod vodu "monštrum"

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRISBANE - Štyridsaťsedemročná Austrálčanka sa márne snažila zachrániť svoju o rok mladšiu kamarátku z tlamy krokodíla, ktorý ich napadol, keď sa rozhodli ísť si neskoro večer zaplávať pri pláži na severovýchode Austrálie. Informovala o tom dnes miestna polícia.

VIDEO Naháč, ktorého trhali levy v zoo pred očami divákov, bol "prorok": Čakal na anjela!

Ženy boli v noci na dnes vo vode hlbokej len po kolená pri pláži Thornton v národnom parku Daintree v štáte Queensland, keď mladšiu z nich schmatol krokodíl a vliekol ju pod vodu.

"Jej kamarátka sa ju pokúšala zachytiť a odtiahnuť do bezpečia, ale nepodarilo sa jej to," povedal policajt Russell Parker. Žiadnu stopu po nezvestnej žene nenašiel ani vrtuľník vybavený termálnou kamerou, ktorý vzlietol ešte v noci. Dnes za úsvitu obnovili záchranné tímy pátranie z vrtuľníka, lode i na zemi.

Ženu, ktorá prežila, previezli do nemocnice so šokom a odreninami, ktoré utrpela, keď sa o ňu krokodíl otrel. Ženy neboli miestne a možno nevedeli, že túto oblasť obývajú krokodíly, dodal Parker, ktorého citovala agentúra AP.

Útok sa stal neďaleko miesta, kde v roku 2009 viac ako štvormetrový krokodíl zabil päťročného chlapca. V roku 1985 tam päťmetrový krokodíl zabil štyridsaťtriročnú plavkyňu.

Viac o téme: Krokodíl
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu