Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Ľudí pobúrila REKLAMA na prací prášok: To snáď nemyslíte vážne, to je hnus!

Žena z černocha urobí Aziata
Žena z černocha urobí Aziata (Zdroj: YouTube)

PEKING - Ešte aj teraz, v 21. storočí, je téma rasizmu stále aktuálna. Veľké rozhorčenie v tejto súvislosti najnovšie vyvolala reklama, ktorú mnohí diváci ohodnotili ako najrasistickejšiu vôbec. Pravdou je, že svojské zobrazenie flirtu medzi dvoma odlišnými rasami nie je celkom v poriadku.

Ľudia sú zhrození z reklamy na saponát, ktorá vznikla v Číne. Keď si ju pozriete, pochopíte, prečo. Zobrazuje Afroameričana so šmuhami na tvári a tričku, ktorý flirtuje s peknou Aziatkou. Po tom, ako sa ke nej priblíži, mu dievčina strčí do úst praciu tabletu, strčí ho do práčky a vyperie. Po vypratí z nej na veľké nadšenie krásky vylezie nie černoch, ale Číňan. 

Pobúrené reakcie hovoria za všetko. Podľa užívateľov ide o najrasistickejšiu reklamu, aká kedy bola nakrútená. 

Ľudia sa taktiež pýtajú, prečo herec tmavej pleti súhlasil s účinkovaním v kontroverznej reklame. 

Výrobca pracieho prášku, firma Quiaobi, sa obvineniam z rasizmu bráni a tvrdí, že užívatelia sú len precitlivení. "Nechceli sme nič iné, než podporiť náš výrobok. Cudzie médiá a ľudia sú možno príliš nedotkliví," uviedol hovorca spoločnosti. 

Hoci by sa mohlo zdať, že toto bol už naozaj vrchol, nie je to tak. Podobnú reklamu natočili aj v Taliansku a práve ňou sa zrejme čínsky reklamný spot inšpiroval. Ide v nej podstate o to isté, len sa to deje opačne. Z neatraktívneho chlpatého Taliana spravia svalnatého černocha, pričom sa tu tvorcovia zahrávajú s predsudkom, že Afroameričania majú animálny sexuálny apetít. 

Viac o téme: ČínaReklamaRasizmus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu