Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Najbizarnejšia teória o páde lietadla EgyptAir: Pred haváriou videli piloti záhadný objekt

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP)

KÁHIRA – Príčina pádu letu MS804 doteraz nie je objasnená a priestor na špekulácie sa rozširuje. Podľa najnovšej teórie mohol byť príčinou tragédie záhadný objekt spozorovaný na oblohe. Asi hodinu pre haváriou egyptského lietadla si ho všimli piloti Turkish Airlines.

Dvaja piloti spoločnosti Turkish Airlines údajne uviedli, že si počas letu všimli na oblohe neidentifikovateľný objekt s blikajúcimi zelenými svetlami. Nevysvetliteľné pozorovanie malo predchádzať havárii lietadla EgyptAir a opísali ho piloti letiaci z mesta Bodrum do Istanbulu vo štvrtok v noci.

Zlovestný nápis na zrútenom airbuse EgyptAir: Vyhrážka v arabčine "Toto lietadlo zostrelíme"!

Turecké lietadlo sa pri pozorovaní nachádzalo zhruba vo výške piatich kilometrov nad zemou. O hodinu neskôr sa z radarov stratilo egyptské lietadlo. Podľa portálu Mirror piloti Turkish Airlines neznámy objekt svietiaci nazeleno nahlásili na základni. Prvé, čo im napadlo bolo, že išlo o UFO.

Záhadný požiar na palube

Lietadlo Airbus A320 spoločnosti EgyptAir, let MS804, so 66 ľuďmi na palube vyštartovalo z parížskeho Letiska Charla de Gaulla v stredu o 23.09 h SELČ. Dispečeri s ním stratili kontakt nad Stredozemným morom vo štvrtok o 02.45 h SELČ, keď sa už nachádzalo v egyptskom vzdušnom priestore. Pilot lietadla podľa agentúry Reuters nevyslal núdzový signál a posledný raz komunikoval s dispečermi desať minút predtým, než lietadlo, letiace vo výške 11 280 metrov, zmizlo z radarov. Podľa najnovších zistení sa pred pádom vyskytol požiar na palube a pilot uskutočnil pokus o núdzové volanie. Snažil sa vykonať zostupový manéver.

Najbizarnejšia teória o páde
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP)

Viac o téme: UFOZmiznuté lietadloEgyptAirMS804
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu