Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Bizarné FOTO Hitlera, ktoré svet nemal nikdy vidieť: Keď ich uvidíte, pochopíte

Hitler vo švungu Zobraziť galériu (3)
Hitler vo švungu (Zdroj: profimedia.sk)

LONDÝN - Na svetlo sveta sa dostali fotografie nacistického lídra Adolfa Hitlera, ktoré mali byť na jeho príkaz pred deväťdesiatimi rokmi zničené. Zachytávajú ho v bizarných pózach, na aké v jeho prípade nie sme zvyknutí. Vyzerá na nich ako slabomyseľný šašo a podľa všetkého si tak aj sám pripadal.

Niektoré z Hitlerových najprirodzenejších momentov boli odhalené na snímkach, ktorých autorom je je jeho dvorný fotograf Heinrich Hoffmann. Vodcu Tretej ríše zobrazujú počas toho, ako sa pripravoval na svoje prejavy. 

Bizarné FOTO Hitlera, ktoré
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Po prepustení z väzenia Landsberg bol Hitler, vtedy dvadsaťpäťročný, hlavný po moci. Cítil potrebu oprášiť svoj najslávnejší talent - rečnenie na verejnosti. Bol to majster rétoriky, ktorý sa vyžíval vo verejných prejavoch pred davmi svojich fanúšikov. Rečnícke umenie si vraj osvojil v nemeckých pivárňach, ktoré navštevoval ako mladý, a kde hypnotizoval prítomných návštevníkov svojim horlivým a pivom poháňaným mrmlaním. 

FOTO Hitler v netypickej polohe: Kupec vysolil milióny, toto chce mať doma?!

Hitler sám sebe ale ako rečníkovi prekvapivo príliš neveril; na pódiu bol údajne extrémne nervózny, hoci to na ňom nebolo vôbec vidieť. Aby to prekonal, požiadal Hoffmanna, aby ho odfotil počas nacvičovania svojich vystúpení v súkromí.

Bizarné FOTO Hitlera, ktoré
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Bizarné FOTO Hitlera, ktoré
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Fotky si potom chcel preštudovať, aby sa uistil, že jeho gestá sú rovnako úderné ako jeho slová. No pohľad na samého seba, ako smiešne gestikuluje a máva rukami, sa mu zdal trápny a Heinrichovi povedal, aby ich vymazal, lebo "boli pod jeho (Hitlerovu) dôstojnosť". Diktáror ale netušil, že fotograf ho neuposlúchne a zábery si ponechá vo svojom archíve. A teraz, po viac ako deväťdesiatich rokoch odvtedy ako vznikli, uzreli svetlo sveta. 

Viac o téme: Adolf hitler
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu