Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

VIDEO Strašný príbeh znetvoreného chlapca (13): Odvrhli ho a stal sa vyhnancom

Hrozný pohľad. Zobraziť galériu (2)
Hrozný pohľad. (Zdroj: Youtube/Channel 5)

DILLÍ - Mahendra Ahirwar trpí vzácnou chorobou zvanou kongenitálna myopatia, ktorá oslabila svaly v jeho krku natoľko, že mu hlava ovísala v uhle 180 stupňov. Stal sa z neho vyhnanec v dedine, kde jeho rodina žije a ostatné deti sa s ním nechceli hrať. Po unikátnej operácii však svitla tínedžerovi nádej na nový život.

Medicínsky zázrak: Lekári dokázali chlapčekovi (1) znovu pripevniť hlavu, oddelenú po nehode!

Jeho rodičia Mukesh (41) a Sumitra (36) s ním chodili roky po lekároch, ale žiadny im nedokázal pomôcť. Až potom, čo sa matka dvoch detí z Liverpoolu dopočula o jeho osude, vytvorila mu profil na internetovej stránke zameranej na finančnú podporu, kde sa za mesiac vyzbieralo 12-tisíc libier na potrebnú liečbu. Chirurg Rajagopalan Krishnan z Apollo Hospital v Dillí potom prostredníctvom operácie vrátil chlapcovi nádej.

Tento neuveriteľný príbeh nakrútil britský Channel 5 a dokument sleduje rodinu, ako cestuje tisíce kilometrov z rodnej dediny do hlavného mesta, aby tu mohol Mahendra podstúpiť prvý zákrok svojho druhu. Odborník obnažil jeho krčnú chrbticu, nahradil platničky kostným štepom z panvy a potom vložil kovový plát, ktorý má udržať hlavu rovno.

VIDEO Strašný príbeh znetvoreného
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Youtube/Channel 5)

Film sleduje aj chlapcov predchádzajúci život, ktorý bol neustálym bojom s bolesťou. Matka ho musela nakŕmiť, okúpať, obliecť, čo on nedokázal urobiť sám. Mahendra strávil v nemocnici dva týždne a potom mohol vykonať náročnú cestu späť domov, kde ho už čakala celá rodina, ako aj tamojšia komunita. Od anonymného darcu získal elektrický invalidný vozík, takže teraz pohodlne sleduje televíziu a hrá sa s kamarátmi.

Krčný golier musí nosiť približne šesť mesiacov a bude musieť chodiť na pravidelné kontroly do Dillí, ale jeho budúcnosť teraz vyzerá byť oveľa jasnejšia. "Opäť mám sny. Raz chcem byť v živote úspešný," dodal chlapec, ktorého však možno čaká ešte zopár ďalších operácií, ale tie už nebudú natoľko invazívne. Informoval portál MailOnline.

Viac o téme: OperáciaMahendra Ahirwar
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu