Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

FOTO čistej katastrofy, v ktorej bývajú študenti: Keby to videli hygienici, zaplakali by

Buď varíte, alebo sedíte na záchode Zobraziť galériu (4)
Buď varíte, alebo sedíte na záchode (Zdroj: profimedia.sk)

BIRMINGHAM - Partia kamarátov z Veľkej Británie si spoločne prenajíma dom, aby nemuseli bývať na internáte. Lenže, pravdupovediac, to nie je žiadna výhra. Bývať v ňom totiž znamená veľké riziko, hygienické aj zdravotné. Pozrite sa, prečo.

Dvadsaťročná Hannah Clarková, ktorá študuje na University of Birmingham, sa "pochválila", kde býva. S troma kamarátmi sa tlačia v dome, ktorý navrhol asi slepý architekt. Ukrýva totiž viacero perál, ako napríklad krivé, labilné a tým pádom veľmi nebezpečné schodisko či jediná toaleta, ktorá sa nachádza tesne vedľa chladničky a rúry na pečenie. To znamená, že naraz nemôžete piecť a ísť na záchod. 

FOTO čistej katastrofy, v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Policajná akadémia hrôzy: Anonym ukázal desivé FOTO, rektorka prehovorila, kde je pravda

Je to čiastočne ale chyba samotných nájomníkov, pretože pred nasťahovaním si dom, za ktorý mesačne platia 1360 libier (1720 eur), neprišli pozrieť. Hannah, ktorá študuje talianske, nemecké a európske štúdie, sa rozprávala s majiteľom domu o tom, či by sa dali urobiť nejaké úpravy, no ten to vylúčil. Usadlosť bola postavená v devätnástom storočí, predtým, než legislatíva, ktorá určuje, že toaleta musí byť oddelená od miestnosti, kde sa pripravuje jedlo, najmenej dvoma dverami, vstúpila do platnosti. 

FOTO čistej katastrofy, v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: profimedia.sk)

"Keď môj otec videl, že záchod je hneď vedľa kuchyne, resp. v nej, bol zhnusený. Pozrel sa na trúbky a zistil, že toaleta bola kedysi na poschodí. Myslíme si, že ju neskôr presunuli dolu, aby z nej hore mohli spraviť ďalšiu izbu. A aj tie schody sú strašné. Trvalo nám dosť dlho, než sme naučili po nich chodiť. Máme čo robiť, keď sme triezvi, nieto ešte opití. Je len otázkou času, kedy z nich niekto spadne. Je to pravdepodobne najhorší dom v celej Británii," povedala Clarková webu The Tab. 

FOTO čistej katastrofy, v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Dom je navyše zrejme postavený nakrivo, pretože všetok nábytok sa nakláňa na ľavú stranu. Študenti ho preto museli podložiť kartónom, inak by hrozilo, že na niekoho spadne. Ich trápenie už ale zrejme nebude trvať dlho, pretože majiteľ sa dom budúci rok chystá predať, takže sa budú musieť vysťahovať. "Vďaka tomuto domu som si uvedomila, v akom luxuse som predtým žila. Bude skvelé počas toho, ako si pripravujem sendvič, opäť nepočuť, ako niekto kaká na záchode," dodala Hannah. 

Viac o téme: InternátŠtudentský domov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu