Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Západ sa pripravuje na najteplejšie leto od roku 1976: Už teraz sa ľudia na slnku roztápajú!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

LONDÝN/WASHINGTON/VIEDEŇ - Podľa britských meteorológov bude blížiace sa leto také teplé, že sa ľudia budú báť vychádzať von počas dňa. Okrem rekordne vysokých teplôt by sme mali byť pripravení aj na vrtochy počasia, ktoré môže napáchať veľa škôd.

Briti očakávajú najteplejšie leto za posledných 40 rokov. Už teraz sú totiž v niektorých oblastiach vystavení letným teplotám. Pri 26 stupňoch Celzia sa môžu slniť až do večera. Toto leto by podľa meteorológov mohlo prekonať vlnu horúčav z roku 1976, keď sa teploty v Británii dlhých 15 dní držali nad úrovňou 30 stupňov Celzia, uvádzajú britské médiá.

Počasie nám cez týždeň ukáže druhú tvár: Pozrite sa, kedy to na oblohe poriadne zhustne!

Horúce leto očakávajú aj Američania. Kým severozápad USA a Kalifornia sa desia abnormálneho sucha, juh a centrálne oblasti sa pripravujú na dažde a búrky, informuje Accuweather.com. Horúce peklo by malo udrieť už v júni a ďalšie letné mesiace bude scenár pokračovať, doplnený a o nevyspytateľné meteorologické javy. Rozpálené mestá môžu ochromiť silné búrky.

Podľa rakúskeho meteorologického portálu Zamg.ac.at budú najbližšie tri mesiace teploty s 55-percentnou nadpriemerné. V strednej Európe teda môžeme očakávať relatívne teplý nástup leta. V priebehu mája by sme ešte mali byť pripravení na chladnejšie dni a závan severného vzduchu a ani v júni to ešte nebude žiadna sláva a pravé leto príde až v júli. Nadpriemerné teploty nám hrozia zhruba so 60-percentnou pravdepodobnosťou. Prognózy sa prikláňajú k verzii, že počasie nás môže opäť prekvapiť v podobe teplotných rekordov, ktoré budú striedať dni s priemernou teplotou.

Západ sa pripravuje na
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstockphotos.com)

Viac o téme: RekordyLetoHic
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu