Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

OZNAM na petržalskom paneláku vyvolal silné vášne: Rodený Bratislavčan sa pustil do východniarov

Oznam vyvolal vášne rôzneho druhu
Oznam vyvolal vášne rôzneho druhu (Zdroj: facebook/kto nám vládne v bratislave)

BRATISLAVA - Svojský spôsob, ako niektorých obyvateľov domu upozorniť na neporiadok, ktorý produkujú, zvolil istý Petržalčan. Na dvere vycapil oznam, prostredníctvom ktorého ich žiada, aby s tým prestali. Búrlivá diskusia o vhodnosti a zmysle takéhoto oznamu na seba nenechala dlho čakať.

Na obyvateľov paneláka v bratislavskej Petržalke čakal pred pár dňami takýto oznam: "Milí noví Bratislavčania, to, že ste sa sem prisťahovali z východu neznamená, že ste zas na Luníku IX, a že aj my tu vyhadzujeme starý nábytok a smeti pred obytný dom alebo z okna. U nás fungujú zberné dvory, do ktorých takéto veci patria. Jedinou podmienku ale je, že musíte mať v Bratislave trvalý pobyt. Ak to tak nie je, tak si svoje smeti odneste tam, kam patríte - na smetisko východu!"

OZNAM na petržalskom paneláku
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: facebook/kto nám vládne v bratislave)

Autorom tohto diela zverejneného na Facebooku je "rodený Bratislavčan", ktorému vadilo, že komunálny odpad vyprodukovaný obyvateľmi bytového domu končil na miestach kde nemal. Či ale toto bola práve správna forma, ako na to upozorniť, sa stalo predmetom vášnivej debaty. "Rodený Bratislavčan - to je titul, zásluha lebo výnimočnosť? Ja som tiež rodený Bratislavčan, ale za takúto úbohú nadradenosť niektorých Bratislavčanov," poznamenal miestny. "Mňa by zaujímalo, ako prišiel na to, že práve východniar dačo dakde vyhodil," zamýšľa sa Martin. 

Bloger sa tvrdo pustil do Bratislavy: Zožal ostrú kritiku, chcú ho poslať domov na východ!

Celé to pekne zhrnula a zhodnotila Katarína. "Všetko je o ľuďoch a nie o západe a východe. Každý by si mal uvedomiť, aký je človek. Ale my Slováci si to uvedomíme asi ťažko, preto to tu tak aj vyzerá. Tu už nič iné nevládne, len samá nenávisť," napísala do diskusie. 

Viac o téme: PetržalkaOznam
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu