Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Šesť overených a efektívnych spôsobov, ako si zľahčiť splácanie drahej pôžičky

Zobraziť galériu (6)
(Zdroj: PR)

Každý si rád dopraje pôžitky v živote. Nanešťastie, niekedy je túžba po niečom väčšia než rozpočet, čo nezriedka končí pôžičkou, ktorá predlžuje povestné týždne do výplaty. Našťastie sa vždy dajú nájsť oblasti, kde sa dá škrtnúť časť výdavkov, ktoré v súčte predstavujú sumu, o ktorej by ste ani nepovedali, že ju viete ušetriť. Raiffeisen bank prináša niekoľko jednoduchých rád, ako urobiť rýchle a efektívne škrty, vďaka ktorým so splátkami nebudete musieť zápasiť.

Skontroluje viazanosti u operátorov

Je dosť možné, že počas doby splácania pôžičky vám vyprší niektorá z viazaností na služby niektorého z poskytovateľov káblovej televízie a internetu. Zredukujte programy iba na základný balíček a neplaťte za kanály, ktoré aj tak nepozeráte. Ak sa vám skončila viazanosť u vášho mobilného operátora, pouvažujte nad lacnejším paušálom. Pozrite si svoju spotrebu a uvidíte, koľko minút a megabajtov ostane nevyužitých, keďže je dnes bezplatná wifi dostupná takmer na každom kroku.

Šesť overených a efektívnych
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: PR)

Ušetrite na obedoch

Vynásobte si to hodnotu jedného gastrolístka a dostanete sumu, za ktorú sa dá urobiť veľmi slušný rodinný nákup. S trochou plánovania nielen že vo veľkom nakúpite, ale s trochou talentu a dobrým receptom aj lacnejšie a kvalitne navaríte. Ak si vezmete každý deň obed do práce so sebou, ušetríte mesačne desiatky eur. Samozrejme, raz za čas vybehnite aj s kolegami, aby ste neostali mimo diania.

Šesť overených a efektívnych
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: PR)

Zrušte predplatné

Ďalšou vecou, ktorej sa môžete bez výčitiek vzdať je zrušenie predplatného rôznych novín, magazínov, prípadne softvérov a aplikácií, ktoré nepoužívate alebo vám, povedzme si otvorene, nebudú (aspoň pár mesiacov)chýbať k životu.

Šesť overených a efektívnych
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: PR)

Zdieľajte auto

Každé ráno vidíte tie kolóny áut, ktoré sa krokom netrpezlivo posúvajú do centier miest. A takmer v každom sedí jediný človek. Toľko nevyužitého priestoru, premrhaného času a hlavne benzínu. Namiesto opakovania tohto šialeného vzorca pre neefektivitu, skúste vo vašom okolí zistiť, či niekto náhodou necestuje podobnou trasou. Možno budete prekvapení. Skúste si do svojho auta pohľadať aspoň jedného pravidelného pasažiera, ktorý prispeje na benzín, alebo sa ním staňte vy a zbavte sa rovno oštary s hľadaním parkovacieho miesta.

Šesť overených a efektívnych
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: PR)

Dajte si limit na zábavu

Ďalším, aj keď príjemným žrútom peňazí, sú spoločenské aktivity. Tu oslava, tu dámska jazda alebo futbal v pube, prípadne veľa hostí u vás doma. Obmedzte takéto výjazdy, hlavne ak sami tušíte, že vždy miniete viac než chcete. Samozrejme, že nemôžete sedieť celý mesiac doma. Vždy si však určite limit, ktorý môžete minúť a odložte si ho napríklad do samostatnej obálky. Zúčastňujte sa len udalostí, na ktoré sa naozaj tešíte. Buďte na seba prísni a zahrňte tam aj výdavky na tabak a alkohol. Uvidíte, že sa vám zlozvyky bude míňať oveľa ťažšie.

Šesť overených a efektívnych
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: PR)

Plánujte a robte si zoznamy

Každý to pozná. Idete do obchodu pre maslo, vajíčka a pečivo a vrátite sa s dvomi plnými taškami. Aby ste sa takýmto nepremysleným nákupom vyhli, nikdy neodchádzajte z domu bez nákupného zoznamu. Nikdy. Ak o sebe viete, že sa ľahko necháte zlákať pekným výkladom, vyhnite sa aj týmto miestam.

Nájdite si lacnejšiu pôžičku

Pri drahej pôžičke sa vždy oplatí obzrieť po možnostiach refinancovania, teda splatenia dlžnej sumy pomocou pôžičky s nižším úrokom. Vaša úspora sa môže vo finále vyšplhať na stovky eur, a to už nie sú malé peniaze. V Raiffeisen banke môžete navyše dostať aj odmenu do výšky až 2 760 eur za všasné splácanie.

 

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu