Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Rusko kráľovstvom vražedných selfie: Otrasná kopa blbých nápadov, ľudia takto platili životom

Selfie zabíja aj v iných krajinách. Anna (†18) v Rumunsku zdvihla nohu a spálilo ju 27-tisíc voltov z vedenia nad vagónom. Zobraziť galériu (2)
Selfie zabíja aj v iných krajinách. Anna (†18) v Rumunsku zdvihla nohu a spálilo ju 27-tisíc voltov z vedenia nad vagónom. (Zdroj: profimedia.sk)

MOSKVA - Kampaň ruských úradov za bezpečné fotenie autoportrétov pomocou mobilných telefónov sa zrejme míňa účinkom, súdiac aspoň podľa najnovších prípadov so smutným koncom. Nápad zabezpečiť si takzvanú selfie sa v utorok stal osudným tridsaťročnému Moskovčanovi, ktorý v opitosti neodolal túžbe zvečniť sám seba na zábradlí balkóna na 20. poschodí.

Tragická samovražda na FOTO: Posledné okamihy tajných lesbičiek (†17, †17), než ich zrazil vlak

"Muž, ktorý chcel vyfotiť sám seba v extrémnej výške, podľahol na mieste ťažkým zraneniam," uviedli podľa serveru newsru.com kriminalisti.

Nejde o ojedinelý prípad. Na začiatku marca skončil v petrohradskej nemocnici s ťažkými zraneniami muž, ktorý sa v honbe za selfie zrútil zo strechy kostola. Trinásťročná školáčka v Tule spadla zo strechy deväťpodlažnej budovy, keď pri fotení so spolužiačkami zakopla o kábel. Vlani v novembri šestnásťročná dievčina natoľko zatúžila po originálnej selfie z moskovského mrakodrapu, že vyliezla na sklenenú konštrukciu, ktorá sa ale pod jej váhou preborila.

Ruské ministerstvo vnútra vlani v lete začalo osvetovú kampaň "Bezpečné selfie" po tom, čo od začiatku roka najmenej desať Rusov prišlo pri robení takýchto snímok o život a ďalšia stovka utrpela zranenia. Letáky rozdávané policajtmi napríklad odkazovali, že "selfie na železničných koľajniciach je zlý nápad, ak ti je život milý".

Ruska Anna Krupejnikovová zahynula pri selfie, keď sa oprela o zábradlie mosta a zrútila sa z výšky 12 metrov.
Zobraziť galériu (2)
Ruska Anna Krupejnikovová zahynula pri selfie, keď sa oprela o zábradlie mosta a zrútila sa z výšky 12 metrov.  (Zdroj: profimedia.sk)

Za každým z varovaním stál podľa polície tragický prípad zo skutočného života. Napríklad mladá žena z Moskvy sa vážne zranila, keď si fotila selfie s pištoľou v ruke a strelila sa pritom do hlavy. Elektrický prúd usmrtil mladíka z Riazanskej oblasti, ktorý sa chcel odfotiť na streche vlaku. Dvaja chlapíci z Čeľabinska si zase urobili poslednú snímku v živote s protitankovou mínou v náručí.

Úrady tiež ponúkli psychologickú pomoc ľuďom, ktorí sa stali závislými na selfie či na sociálnych sieťach, kde svoje snímky predvádzajú a súperia o množstvo pozitívnych reakcií - "lajkov".

Viac o téme: Selfie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu