Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Polovica ľudstva má gén, ktorý jej budú ostatní závidieť: Tajomstvo mladosti odhalené!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

LONDÝN/AMSTERDAM - Ak ste si dnes ráno pred zrkadlom objavili dve nové vrásky, nevešajte hlavu. Podobný osud stihne o pár rokov aj tých, ktorí prestavujú svetlú výnimku a starnú o čosi pomalšie. Do ktorej skupiny patríte vy?

Ak vám ľudia často hovoria, že vyzeráte mladšie ako vaši vrstovníci, možno na tom niečo naozaj bude. Vedci hovoria, že približne polovica populácie má gén, vďaka ktorému jeho nositelia vyzerajú asi o dva roky mladšie oproti ostatným. Napriek tomu, že ich tvár zdobia vrásky, pôsobia mladšie. Paradoxne, ide o rovnaký gén, ktorý má na svedomí aj ryšavé vlasy a a svetlú pleť.

Vedci zistili, prečo sú niektoré ženy stále na ocot: Veľa záleží od typu vašej tváre

Vedci počas štúdie dobrovoľníkom ukázali fotografie viac ako 4 000 mužov a žien a požiadali ich, aby sa pokúsili odhadnúť ich vek. Odborníci potom skúmali gény ľudí na fotografiách. Zaujímal ich gén nazvaný MC1R, informoval Cell.com.

Podľa výskumníkov má asi 6 percent ľudí gén, kvôli ktorému starnú rýchlejšie. Približne 43 percent ľudí má len jednu kópiu tohto génu a vyzerajú o jeden rok staršie oproti ostatným. Asi polovica ľudí má to šťastie, že bude po celý život  vyzerať o niečo mladšie.

Polovica ľudstva má gén,
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Viac o téme: StarnutieTajomstvo mladosti
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu