Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Jediná chyba a 1600 eur v... keli: Pár na letisku zistil, ako ľahko sa dá prísť o vysnenú dovolenku

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BIRMINGHAM - Zaľúbená anglická dvojica sa vďaka vlastnej nepozornosti pripravila o nie práve lacný výlet do mesta hazardu a celebrít, akým je nepochybne americké Las Vegas. Richelle Heekinová zarezervovala letenky už takmer rok vopred a tešila, ako svojho priateľa prekvapí úžasným darčekom k jeho 30-tym narodeninám. Keď však dvojica prišla na letisko, jej nadšenie bolo okamžite schladené.

Svastika, koncentračný tábor či mimozemšťania: Toto je letisko s najviac konšpiračnými teóriami

Nešťastnica Richelle totiž pri rezervácií urobila zásadnú chybu, a to, že si pomýlila Birmingham vo Veľkej Británii s Birminghamom v Alabame. Trest, ktorý nasledoval, bol krutý. Žiadna dovolenka v Las Vegas, žiadne peniaze. V prepočte tak premárnili okolo 1600 eur, z ktorých nevideli viac ani cent.

"Keď sme dorazili na letisko, nemohli sme nikde nájsť žiadne informácie o lete. Pristúpili sme k jednému z okienok a oni nám povedali, že naša dovolenka bola rezervovaná z Alabamy. Bol som zničený, viac kvôli mojej partnerke, než kvôli mne. Povedala o tom každému a bola skutočne nahnevaná. Bola rozrušená a nevedeli sme, čo robiť," opísal bezprostredné pocity dvojice Ben Marlow.

Internetová stránka lastminute.com, cez ktorú si letenky rezervovali, im neposkytla žiadnu náhradu. Podľa Bena to zrejme berie ako bežnú chybu, ale aj tak by si vraj mala dávať väčší pozor na prehľadnosť. "Teraz musíme začať zase šetriť od nuly," uviedol Ben.

Hovorca lastminute.com sa vyjadril, že v ponuke na stránke je jasný rozdiel medzi týmito dvomi letiskami. Aj keď oni neurobili chybu, mrzí ich, že dvojica si vybrala nesprávne. Snažili sa jej vyjsť v ústrety, ale neboli k dispozícii žiadne ďalšie lety, ktoré by vyhovovali ako alternatíva. Kontaktovali preto aspoň leteckú spoločnosť a hotel, či by jej nemohli časť výdavkov preplatiť. Podmienky rezervácie však nespĺňali kritériá.

Pasažier neveril vlastným očiam: FOTO Aerolinky sa zbláznili? Toto je čo za zlý vtip!

"Takéto prípady sú veľmi zriedkavé. Avšak chceli by sme využiť túto príležitosť na to, aby sme zákazníkom poradili, nech si skontrolujú všetky podrobnosti pri rezervácii, najmä o odletových a príletových letiskách (vrátane letiskových kódov) spolu s dátumami a časmi cesty," dodal hovorca.

Viac o téme: LetiskoOmylTrapas
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu