Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

FOTO Veterány v okolí Nitry opäť pastvou pre oči: Krásne tátoše nájdete na netradičnom mieste

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Veteran Car Club Nitra)

BRATISLAVA - Veteran Car Club Nitra o niekoľko dní organizuje už svoj 25. ročník zrazu historických vozidiel, čo pre nadšencov znamená, že by si na sobotu nemali robiť iný program, aby nezmeškali možnosť uvidieť týchto krásavcov na slovenských cestách. Samozrejme, obzrieť si ich budú môcť počas zastávok. Jedna z nich sa má konať aj v netradičných priestoroch, v novovzniknutom múzeu v Seredi.

V sobotu 7. mája vyrazia vozidlá už o deviatej ráno zo Salaša Cabaj smerom na Pereš - Močenok - Hornú Kráľovú - Hájske - Patu - Sereď - Šintavu a približne o 10.00 h si spravia prestávku v Múzeu holokaustu v Seredi na Kasárenskej ulici, kde sa zdržia viac ako hodinu.

Odstavené autá si tam počkajú na tých, ktorí budú mať chuť pokochať sa nimi zblízka. Jednotné vstupné je dve eurá na osobu. Deti do šesť rokov majú vstup zdarma.

Druhá etapa sa pôjde zo Serede cez Šintavu - Vinohrady nad Váhom - Dvorníky - Bojničky - Hlohovec - Pastuchov - Lukáčovce - Alekšince - Zbehy - Lužianky po Penzión Hoffer. Tretia od Penzióna Hoffer poputuje do Nitry na Kalváriu a posledná z Kalvárie cez Horné Krškany - Dolné Krškany - Ivánku pri Nitre - Mojmírovce späť na Salaš Cabaj.

FOTO Veterány v okolí
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Veteran Car Club Nitra)

Podľa predsedu Veteran Car Clubu Nitra Daniela Latečku si diváci budú môcť pozrieť okolo 100 kusov vozidiel a motocyklov, medzi ktorými nebudú chýbať ani také unikátne kúsky ako Cadilac De Ville r. 1959, Fiat Siata, Škoda Tudor Cabri či motocykle Indian, BSA a veľa iných.

FOTO Veterány v okolí
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Veteran Car Club Nitra)

Nitriansky klub má od roku 2014 napríklad družbu s klubom z chorvátskeho mestečka Našice. Tento rok sa očakáva, že prídu aj zástupcovia z maďarského Pécsu a Anglicka.

Podujatie sa uskutoční za každého počasia.

Viac o téme: VeterányMúzeum holokaustu v SerediVeteran Car Club Nitra
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu