Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Apokalyptická budúcnosť Marka Zuckerberga: FOTO ako dôkaz, že sme otrokmi virtuálnej elity?!

Budujeme Matrix?
Budujeme Matrix? (Zdroj: Twitter/Jonathan Wade)

BARCELONA - Snímka s Markom Zuckerbergom, ktorý prechádza okolo svojich nasledovníkov na Mobile World kongrese v Barcelone, vyvolala nepríjemné obavy. Toto má byť budúcnosť, v ktorej budeme žiť? Futuristi si začali klásť otázku, či nám môže virtuálna realita ukradnúť mozgy.

Je to prízrak reality, ktorá sa podobá na Matrix? Fotografia davu, okolo ktorého prechádzal Mark Zuckerberg na Mobile World kongrese v Barcelone, podľa niektorých pripomína zoskupenie zombie otrokov virtuálnej reality. Žeby do bol pohľad do našej budúcnosti? Ľudia na fotografii majú na hlavách špeciálne headsety pre virtuálnu realitu, kým okolo nich kráča kráľ sociálnych sietí.

Ľudia fotografiu prijali s rozpakmi. Stávame sa snáď otrokmi virtuálnej reality, ktorá nám kradne identitu? Asi 5000 účastníkov barcelonskej konferencie bolo mysľou ponorených v paralelnom svete, kým okolo nich usmiaty Zuckerberg prechádzal bez povšimnutia.

The GSMA Innovation City at #MWC16 includes interactive exhibits from AT&T, Jasper, KT, Sierra Wireless and Global M2M Association http://gsma.at/1R53k8P

Zveřejnil(a) GSMA Mobile World Congress dne 4. únor 2016

 

 

Pohltí nás virtuálna realita?

Či už si verejnosť dala fotku do súvislosti s filmom Matrix, knihou Aldousa Huxleyho Prekrásny nový svet či s orwellovskou víziou Veľkého brata, výjav pripomína zotročené vegetatívne davy ovládané elitnou skupinou, upozorňuje Daily Mail.

Ako povedal sám Zuckerberg, pred desiatimi rokmi tvoril väčšinu našich odkazov na Facebooku text, potom to boli obrázky a teraz vstupujeme do sveta, ktorý je plný videí. Manifestáciou audiovizuálneho sveta sú práve headsety na fotografii, ktoré je možné prepojiť so smartfónom a rozšíriť tak perceptívne možnosti virtuálnej reality. Zatiaľ slúžia headsety predovšetkým na hry a zábavu, v budúcnosti budeme pomocou nich možno aj pracovať a komunikovať. Zuckerberg na konferencii pripomenul, že technologický vývoj napreduje rýchlo a ľudstvu sa už čoskoro otvorí nová dimenzia spoločenských zážitkov. Ľudia si však s obavou kladú otázku, či je to naozaj život, po ktorom reálne túžime.

 

...

Viac o téme: Virtuálna realitaMark Zuckerberg
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu