Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Vedci hovoria o revolučnom objave: Nevyliečiteľní pacienti sa uzdravujú, porazíme rakovinu?!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

SEATTLE - Vedci sú ohúrení. Na nevyliečiteľných pacientoch vyskúšali nový spôsob liečby rakoviny a symptómy začali miznúť! Lekári hovoria o mimoriadnom úspechu.

Minimálne deväť z desiatich pacientov s ťažkou formou leukémie sa po aplikácii prevratnej novej terapie začalo uzdravovať. Krv štyroch z piatich na liečbu zareagovala pozitívne a viac ako polovica skončila bez príznakov. Všetky tieto výsledky sa podarilo dosiahnuť u pacientov, ktorým lekári dávali len dva až päť mesiacov života, povedal Stanley Riddell z Výskumného onkologického ústavu Freda Hutchinsona v Seattli.

Veľká mapa najhoršieho strašiaka Slovákov: V týchto okresoch na rakovinu zomierame najviac

„Je to niečo mimoriadne,“ dodal podľa News.sky.com na adresu uzdravujúcich sa pacientov v terminálnom štádiu rakoviny Riddell. Nový spôsob liečby zahŕňa akési správne nastavenia funkcie imunitných T-lymfocytov pomocou špeciálnych molekúl, ktoré sa naviažu na imunitné bunky v tele pacienta. Imunitná funkcia organizmu sa dokáže znova naštartovať tak, aby ničila nádorové bunky.

Riddell však dodal, že napriek počiatočnej eufórii nie je jasné, ako dlho pacienti ostanú v remisii. Hoci sa počas štúdie podarilo pomôcť až 94 percentám (do výskumu zapojili 35 ľudí) pacientov s lymfatickou leukémiou, remisia u nich ešte neznamená, že boli vyliečení.

Vedci hovoria o revolučnom
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock.com)

 

Viac o téme: Rakovina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu