Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Dráma v Británii: VIDEO Pasažieri tohto lietadla videli všetkých svätých

Pasažieri letu AZ222 na búrku Imogen tak skoro nezabudnú.
Pasažieri letu AZ222 na búrku Imogen tak skoro nezabudnú. (Zdroj: YouTube)

LONDÝN – Ešte nedávno Veľkú Britániu sužovali povodne, teraz nielen pobrežie bičuje poriadne silná búrka menom Imogen. Vietor dosahuje rýchlosť až 160 kilometrov za hodinu, vlny, ktoré spôsobuje tento divoký vietor majú na niektorých miestach výšku až 19 metrov. Najviac vidno účinky silnej búrky na letisku, konkrétne na videu, v ktorom sa snaží pristáť lietadlo.

Zničené domy, autá a cesty dávajú Britom poriadne do tela, viac ako 15-tisíc ľudí ostalo bez elektriny. Najviac však celý svet fascinuje pohľad na talianske lietadlo, ktoré do Londýna priletelo z Milána. Piloti letu AZ222 sa neúspešne pokúsili s lietadlom bezpečne dosadnúť na zem, no boli nútení opäť vzlietnuť.

Aj keď sa zdá, že šlo o neúspešný manéver, v skutočnosti mali cestujúci a posádka lietadla šťastie, že sa im krídlo nedotklo zeme, čo mohlo spôsobiť katastrofu. Ťažko si predstaviť, ako to vyzerá vo vzduchu. Aj keď búrka Imogen pomaly stráca na sile, Briti si ju budú určite ešte dlho pripomínať, rovnako ako cestujúci v tomto lietadle.

Viac o téme: LetiskoSilný vietorVeľká BritániaBúrka Imogen
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu