Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Pán Boh nám pomáhaj: Pozrite na horor cestujúcich počas hurikánu a 9-metrových vĺn

Na lodi to vyzeralo ako po zemetrasení Zobraziť galériu (4)
Na lodi to vyzeralo ako po zemetrasení (Zdroj: youtube, sita)

NEW JERSEY - Niekoľko hodín zostali uväznení vo svojich kajutách pasažieri obrej výletnej lode Anthem of the Seas, ktorá sa pri východnom pobreží Spojených štátov dostala do silnej búrky. Loď čelila vetru s rýchlosťou až 17 m/s a deväťmetrovým vlnám. Padajúci nábytok a rozbité sklo dokonca zranili niekoľko ľudí.

Cestujúci zverejňovali na sociálnych sieťach snímky prepadnutých stropov a neporiadku na izbách. "Bolo to naozaj strašné. Pán Boh nám pomáhaj, myslel som si vtedy," povedal denníku USA Today jeden z pasažierov Robert Huschka. Pochvaľoval si ale, že aspoň nevypadol televízny signál, takže bolo možné sledovať finále ligy amerického futbalu Super Bowl. Iní cestujúci zase ocenili, že počas nedobrovoľného pobytu v kajutách mali zadarmo minibar. 

Vyčíňanie hurikánu dalo pasažierom Anthem of the Seas naozaj poriadne zabrať; takmer desaťmetrové vlny potrápili najmä ich žalúdky. Na prudko kolísajúcej sa lodi sa rozbil riad, nábytok potraviny popadali na zem a na jednej z palúb sa dokonca zrútila časť stropu. 

"Som hladný, unavený a modlím sa, aby všetko dobre dopadlo," vyjadril svoje obavy z paluby lode Jacob Ibrag. 

"Je to desivé a vzrušujúce zároveň. Moja kajuta vydáva divné zvuky. Kapitán drží loď na vode hádam len silou vôle. Je úplne naklonená na boku. Ešteže tu máme dve fľaše šampanského," opísal hrozivú situáciu ďalší cestujúci. Viacero ľudí utrpelo ľahšie zranenia. 

Luxusná loď opustila v sobotu popoludní prístav Cape Liberty v New Jersey a mierila do Orlanda na Floride a potom ďalej na Bahamy. Bolo na nej zhruba 4500 klientov a 1600 členov posádky. Na druhý deň ale Južnú Karolínu zasiahlo extrémne počasie a silná búrka, ktorá prešla až do hurikánu. Podľa majiteľa lode, spoločnosti Royal Carribean, mala plavba trvať sedem dní. Kvôli búrke sa ale ľahko poškodené plavidlo muselo vrátiť na miesto odchodu.

Pán Boh nám pomáhaj:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/AP)

Pán Boh nám pomáhaj:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/AP)

Pán Boh nám pomáhaj:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/AP)

Cestujúci dostanú peniaze späť a zľavu na ďalšie plavby, uviedla hovorkyňa spoločnosti. 

Viac o téme: LoďHurikánAnthem of the seas
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu