Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Tento rok bude plný zmien: Astrológovia hovoria o prelomovej udalosti, nastane už v PONDELOK!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

PEKING – Podľa čínskej astrológie vstupujeme v pondelok 8. februára do roku ohnivej opice. Bude to rok plný vášní, tvorivosti a výziev, ktoré sa budú dožadovať uskutočnenia. Prečítajte si, čo nás čaká

Čínsky nový rok, známy tiež ako Lunárny nový rok alebo Sviatok jari, pripadá každoročne na nov prvého lunárneho mesiaca, štyri až osem týždňov pred jarou. Presný dátum môže pripadnúť na ktorýkoľvek deň medzi 21. januárom a 21. februárom Gregoriánskeho kalendára. Kombinácia dvanástich zvierat (znamení) a piatich elementov dáva dohromady šesťdesiatročný cyklus, v ktorom je každý rok zasvätený inej kombinácii elementu a zvieraťa. Svoj najvýznamnejší sviatok vítajú Číňania poriadne nahlas, pretože podľa tradície je jeden zo zlých duchov vkrádajúcich sa do ľudských príbytkov mimoriadne citlivý práve na hluk. 

Veľký horoskop zdravia na rok 2016: Zistite, ako na tom budete!

Ďalšou z legiend súvisiacou s čínskym Novým rokom je príbeh o Nienovi, krutom a divokom zvierati, ktoré na Jarný sviatok požiera ľudí. Odohnať ho od dverí je možné iba rozvešanými lampiónmi a papierovými stuhami červenej farby, lebo práve tej sa bojí. Tiež nemá rád svetlo ohňa a hlasné zvuky. Ľudia preto celú noc odpaľujú delobuchy a na oblohe žiaria ohňostroje. 

Číňania chystajú bujaré oslavy

Pred vypuknutím osláv zdobia Číňania interiér svojich príbytkov pestrofarebnými kvetmi a misami plnými ovocia. Kvety symbolizujú nový život, bohatstvo a kariérny postup. Svoju symboliku má aj sedem druhov sušeného ovocia. Napríklad kokos symbolizuje dlhovekosť, melón dobré zdravie a liči (čínska slivka) symbolizuje pevné rodinné väzby. 

Tento rok bude plný
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR)

Číňania tvrdia, že energická opica je schopný vynálezca s bleskovým úsudkom, majster umenia prežiť za každých okolností, pretože má silný pud sebazáchovy. Patrí k nej netrpezlivosť, napriek tomu nič neponecháva náhode. Rok ohnivej opice prinesie nekončiacu aktivitu. Istoty sa budú strácať, ale objavia sa nové príležitosti. Ambicióznych, flexibilných a nápaditých ľudí neminie kariérny postup. Tento rok bude priať nadväzovaniu nových a úspešných obchodných partnerstiev. Opatrnosť sa však vyplatí v oblastí financií; prázdne plytvanie peňazí neminú následky. 

Opica praje veľkým láskam

Všetky medziľudské vzťahy, ktoré vzniknú v roku ohnivej opice budú údajne pevné, stabilné a dlhodobé. Pretrvávajúce partnerské problémy sa doriešia, veľké lásky budú zavŕšené manželstvom alebo založením rodiny. Harmonické spolužitie a bezproblémové vzťahy si však budú vyžadovať obetavosť, úctu jedného voči druhému, hľadanie kompromisov a tiež trpezlivosť. Pre ľudí vyhľadávajúcich krátke milostné aféry nebude rok opice šťastným. Prehliadané a tolerované nebudú ani klamstvá a zavádzanie, všetky neférové kroky čaká odplata. 

Opica vyjde v ústrety každému, kto o svojich krokoch rozmýšľa. Rok v jej znamení bude hektický, ale veselý a plný bohatého spoločenského života. Ďalšiemu znameniu zverokruhu odovzdá opica žezlo až 27. januára 2017, kedy na trón nastúpi kohút.

Tento rok bude plný
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Viac o téme: Rok opiceČínsky horoskop
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu