Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Tínedžerka (18) sa zamilovala do vlastného otca: Podivné vysvetlenie vedcov

Macey s otcom Zobraziť galériu (2)
Macey s otcom (Zdroj: Youtube/the04/16, DailyMail, Steve Wilkos)

WASHINGTON - Otec 18-ročnej tínedžerky sa takmer prepadol od hanby, keď dievčina verejne priznala, čo s ňou robil vo voľnom čase. Prezradila totiž poriadne zvrátené tajomstvo ich romantického vzťahu. Zamilovala sa do niekoho, do koho sa nemala.

Nehanebná pravda vyšla na povrch v populárnej televíznej talkshow s názvom Steve Wilkos Show. Osemnásťročná Macey priznala, že sa sexuálne zaplietla so svojím biologickým otcom Garym. Jej otec to však poprel a označil za absurdné.

„Až do svojich desiatich rokov som netušila, že je to môj otec,“ povedala dievčina, ktorá trvá na tom, že jej vzťah s vlastným otcom nabral sexuálny rozmer. „O čom to rozprávaš?!“ prehlušil ju zaskočený otec. Macey potom priznala, že mala s otcom orálny styk.

Vedci hovoria o genetickej sexuálnej príťažlivosti

Podľa odborníkov existuje niečo ako genetická sexuálna príťažlivosť, ktorá sa neraz objavuje medzi deťmi a ich dávno stratenými rodičmi, keď sa po dlho odlúčení stretnú. Obvykle ich spája veľmi silný pocit intimity a vzájomnej podobnosti, uvádza Daily Mail.

Tento jav prvýkrát popísala v 80. rokoch Barbara Gonyo na základe osobných skúseností, keď sa zamilovala do vlastného syna. Svoj sexuálny vzťah so synom charakterizovala ako druh oneskorenej väzby, ktorú iné matky prežívajú vo vzťahu k deťom v ich dojčenskom veku.

Otca slová dcéry zaskočili
Zobraziť galériu (2)
Otca slová dcéry zaskočili  (Zdroj: Youtube/the04/16, DailyMail, Steve Wilkos)

Odborníci tvrdia, že keď rodinní príslušníci vyrastajú v tesnej blízkosti, vzájomná sexuálna príťažlivosť je prostredníctvom spoločenského tabu potlačená. Výskum British Medical Journal dokázal, že približne polovica príbuzných odlúčených od seba vo veľmi mladom veku k sebe po opätovnom stretnutí pociťuje sexuálnu príťažlivosť. Niečím podobným prechádzajú podľa psychológov aj súrodenci vyrastajúci spolu, ale výchova a spoločenské normy pôsobia ako prirodzený inhibítor incestu. To isté platí pre rodičov a ich deti, či bratrancov a sesternice.

Viac o téme: IncestGenetická sexuálna príťažlivosť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu