Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Bola tehotná s tretím dieťatkom, keď sa to stalo: Žene (37) explodovala maternica!

Claire mala namále Zobraziť galériu (3)
Claire mala namále (Zdroj: profimedia.sk)

HERTFORDSHIRE - Tridsaťsedemročnej Britke a jej nenarodenému dieťatku išlo o život po tom, ako jej praskla maternica. Lekári museli urýchlene konať; jedno zlé rozhodnutie mohlo mať fatálne následky. Našťastie všetko dobre dopadlo.

Claire Gaynorovej po narodení jej dvoch starších dcér diagnostikovali Ashermanov syndróm, ktorý spôsobuje zjazvenie maternice, píše portál denníka The Sun. Preto, keď v roku 2013 znovu otehotnela, mala zmiešané pocity. Tešila sa, no zároveň cítila obavy, že sa vyskytnú komplikácie. 

FOTO Bábätko malo po narodení 482 gramov: Hrdinsky si vybojovalo život, aj vďaka vrecku

Nemýlila sa. V 30. týždni si vypočula ďalšiu diagnózu - placenta percreta, čo znamená, že placenta vrastá príliš hlboko do maternicového svalu. Lekári varovali Gaynorovej manžela, že môže prísť k najhoršiemu. A práve to sa takmer stalo. Jej maternica prakticky explodovala, čo ohrozovalo nielen jej život, ale aj život plodu. Pacientka stratila vedomie a bábätko prestalo dýchať, pretože prehltlo príliš veľa krvi. Musela preto podstúpiť urgentnú hysterektómiu, inak by do pár hodín umrela. 

Bola tehotná s tretím
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Keď sa Claire konečne prebudila, čakalo ju úžasné prekvapenie. Bolo ním jej tretie dieťa - chlapček Cody. "Ledva sa narodil, ale už toľko si toho prežil. Je to malý bojovník a náš malý zázrak," povedala šťastná mamička, ktorá sa úplne uzdravila.

Bola tehotná s tretím
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Codyho si odviezla domov po deviatich týždňoch, pretože musel nejaký čas pobudnúť v inkubátore. Teraz sa mu už ale darí dobre. 

Viac o téme: MaternicaCisársky rezTehotenstvo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu