Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Ktorým smerom ide autobus? Deti túto HÁDANKU vyriešia hneď, dospelí, nedajte sa zahanbiť!

Poznáte správnu odpoveď?
Poznáte správnu odpoveď? (Zdroj: youtube/national geographic)

LONDÝN - Táto hádanka je určená pre najmenších, ale aj dospelých. Otázka znie, ktorým smerom ide autobus? Zmätené pocity sú na mieste, aj keď, stačí si všimnúť jeden malý detail a hneď vám bude všetko jasné.

Jednoduchá otázka "Kam ide tento autobus, doprava či doľava?" zmiatla už mnohých užívateľov. Na prvý pohľad sa vám môže zdať, že nájsť odpoveď je nemožné, pretože autobus vyzerá z každej strany rovnako. 

Ktorým smerom ide autobus?
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: youtube/national geographic)

Riešenie je však naozaj veľmi ľahké. Všimnite si umiestnenie dverí. Keďže ich nevidno, musia byť na opačnej strane. To znamená, že sa do nich nastupuje napravo, čiže v krajinách, kde sa jazdí vpravo, autobus smeruje doľava. V štátoch, ako je napríklad Veľká Británia, by zas ale tento autobus išiel zľava doprava, pretože by sa nastupovalo na ľavej strane vozidla. Už chápete? 

Dokážete nájsť na obrázku pandu? Tento hlavolam potrápi vaše oči aj hlavu

Hádanka sa objavila v televíznom programe Brain Games, ktorý vysiela kanál National Geographic. Až 80 percent opýtaných detí vedelo správnu odpoveď prakticky okamžite. Dospelým ľuďom naopak trvalo oveľa dlhšie, než rébus vyriešili, resp. ho nevyriešili vôbec. Podľa výskumu Londýnskej univerzity je to preto, lebo deti a dospelí sa dopracúvajú k úsudku rôzne. Deti pri hľadaní odpovede využívajú prvú vizuálnu indíciu, ktorú si všimnú, čo ale znamená, že častokrát, i keď rýchlejšie, dospejú k nesprávnemu riešeniu. Dospelí sa zas orientujú inými druhmi vizuálnych informácií, prípadne úplne inými zmyslami. 

 

Viac o téme: Hádanka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu