Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Taliansko v 21. storočí: Manželke hrozí šesťročné väzenie za to, že neupratuje a nevarí!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

RÍM - Možno tomu neuveríte, ale aj v 21. storočí je možné v Európe poslať pred súd ženu za to, že sa dostatočne nevenuje domácim prácam a zanedbáva manžela. Presne takýto prípad budú riešiť v Taliansku a vinníčke dokonca hrozí až šesť rokov za mrežami.

Britka vzala svoje malinké dieťa do Sýrie, chcela sa pridať k Daeš: Verdikt je jednoznačný

Manžel istej Talianky z mesta Sonnino mal už plné zuby toho, ako jeho drahá polovička "týra rodinu" tým, že poriadne nevarí a neupratuje. Podľa denníka Il Fatto Quotidiano ju muž obviňuje zo zlého vykonávania domácich prác a plytvania potravinami, pretože veľa z nich sa nezje a končia v koši.

Úbohý zanedbávaný manžel navyše tvrdí, že ho vykopla zo spálne a už dva roky je nútený žiť v zlých hygienických podmienkach. Talian najprv svoje peripetie popísal v sťažnosti na políciu a prokurátor rozhodol, že začne vyšetrovanie. Žena sa má pred súd postaviť 12. októbra a podľa trestného zákonníka by jej mohli napariť od dvoch do šiestich rokov väzenia.

Tažko povedať, či má ísť o nemiestny žart, alebo sa za tým skrýva ešte aj niečo iné, ako iba to, že sa žena nevie chopiť varechy a metly.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu