Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Toto že sú muži zákona?! VIDEO Policajti sa zľakli presily, takto sa zachovali na mieste zločinu

Utiekli z miesta činu.
Utiekli z miesta činu. (Zdroj: YouTube)

MEXIKO - Dôveryhodnosť mexickej polície, ktorej niektoré miestne oddiely sú povestné skorumpovanosťou a spoluprácou s drogovými kartelmi, dostala koncom januára ďalšiu ranu. Veľký ohlas u verejnosti vyvolalo video, na ktorom dvojica ozbrojených mužov zákona uteká od zjavného zločinu. Podľa stanice BBC potvrdil autentickosť záznamu činiteľ miestnej prokuratúry a policajti boli zatknutí.

Polícia zverejnila VIDEO hrozivej nehody na moste Lafranconi: Takto dopadli muži zákona

Záznam, vytvorený jednou z miestnych žien na mobilný telefón, pochádza z mesta Escuinapa v severozápadnom mexickom štáte Sinaloa, ktorého obyvatelia privolali policajtov kvôli tomu, že miestny mladík údajne násilne držal vo svojom dome svoju priateľku. Keď však policajti dorazili na miesto, dvadsaťsedemročného muža už držala v rukách skupina ozbrojencov. Akonáhle ich uniformovaná dvojica zbadala, dala sa na útek, nasadla do áut a odišla.

Vzápätí žena nakrútila, ako ozbrojenci vyvádzajú svoju obeť z domu a sú počuť tri výstrely. Telo potom naložili do auta a odišli. Podľa BBC sa našlo onedlho potom pri neďalekej ceste.

Záznam vyvolal búrlivé negatívne reakcie v médiách i na sociálnych sieťach. Motív činu zločincov ani policajtov úrady nepoznajú, podľa svedkov citovaných mexickými médiami sa však strážcovia zákona zrejme zľakli presily. Prokuratúra štátu Sinaloa médiám potvrdila, že boli zadržaní a teraz sú vyšetrovaní.

Policajné oddiely radu mexických štátov, v ktorých majú veľký vplyv na život zločinecké gangy, sú často obviňované zo spolupráce so zločincami, z ktorej mávajú nemalé vedľajšie príjmy. Jedným z najznámejších prípadov za posledné obdobie je zmiznutie 43 študentov v západomexickom štáte Guerrero, kde vyšetrovatelia obvinili niekoľko miestnych policajtov z toho, že mladíkov odovzdali gangstrom, ktorí ich potom podľa všetkého zavraždili.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu