Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Južná Amerika rieši záhadu muža so stratenou identitou: Jediná stopa, je to tento Slovák na FOTO!

Ak viete, kto je na fotografii, pomôžte. Zobraziť galériu (2)
Ak viete, kto je na fotografii, pomôžte. (Zdroj: Facebook)

BUENOS AIRES – Neznámy Slovák na fotografii, ktorému hovoria Cemic, potrebuje pomoc, ostal totiž okradnutý a zbitý v Argentíne. Našli ho spať na zastávke, kde žije už celých 8 dní. Istá Violeta García sa nad našim krajanom zľutovala a priniesla mu jedlo, teraz hľadá niekoho, kto by im mohol tlmočiť. Cemic totiž nepozná žiadnu cudziu reč.

Podľa informácií, ktoré Violeta zdieľala na sociálnej sieti, zavolala aj na číslo 107, teda číslo určené na pomoc ľuďom na ulici, ale oni sa o prípady, akým je aj Cemic, nezaujímajú. Rozhodla sa teda o všetkom napísať na svoj profil. Cemicova fotografia sa následne po Facebooku rozšírila ako požiar, za 18 hodín ju zdieľalo viac ako 40-tisíc ľudí a viacero tajomších médií.

Ak viete, kto je
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook)

„Tento muž je Slovák, už osem dní žije na zastávke autobusu číslo 67 na križovatke ulíc Libertador a Libertad (pri východe Patio Bullrich). Nevie anglicky ani španielsky, ukradli mu veci, zmenili čas odletu na 6. apríla. Dnes sme mu priniesli jedlo a snažili sa s ním porozprávať, ale nerozumel nám,“ píše Violeta vo svojej výzve.

Len za 18 hodín tento príspevok zdielalo až 40-tisíc ľudí, takto sa výzva dostala až k slovenskému veľvyslanectvu v Argentíne. Diplomati prisľúbili, že Cemicovi pomôžu a pripravia potrebné záležitosti, aby sa mohol vrátiť domov. Ak muža poznáte, kontaktujte nás na tipy@topky.sk

Viac o téme: Slovenské veľvyslanectvoPeruStratený Slovák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu