Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Spermie na predaj: Podnikavý Brit sa pýši svojou plodnosťou, mám už viac ako 800 detí!

Simon si finančne pomáha predajom svojich spermií cez internet. Zobraziť galériu (3)
Simon si finančne pomáha predajom svojich spermií cez internet. (Zdroj: Facebook)

LUTONE – Otázka etiky je v otázkach medicíny neustále posúvaná na novú úroveň. Určitým smerom ju posunul aj Simon Watson (41), ktorý už 16 rokov každý týždeň daruje spermie. Tento muž sám seba nazýva naplodnejším darcom, jeho genetický materiál sa totiž použil pri oplodnení viac ako 800 žien. Svoje spermie teraz predáva na internete, čo viacerí považujú za zvrhlé.

Za jednu vzorku spermii pýta podnikavý darca 50 libier. „Moji priatelia a rodina vedia všetko o tom, čo robím, nemám žiadne tajomstvá. Kamaráti mojich detí si myslia, že je to zábavné. Moji synovia hovoria, že oni by do toho nešli, ale neprekáža im, že to robím ja,“ pýši sa hrdý otec. Simon má aj vlastnú rodinu, dvoch synov (19, 17) z prvého manželstva a 10-ročnú dcéru z druhého manželstva. Nedávno sa rozišiel s priateľkou kvôli jej práci.


Nemecký stolár vyvolal davové šialenstvo: Vymyslel antikoncepciu, ktorá dokáže vypnúť spermie


„Stal som sa darcom spermií po tom, čo sa moje prvé manželstvo rozpadlo. Vedel som, že chcem viac detí, to je dôvod, prečo som s tým začal. Moja druhá manželka vedela, že to robím a nikdy som s tým neprestal. Myslím, že to prijala, neviem však, či sa jej to páčilo,“ priznáva Simon redaktorom britskej webstránky Metro. Časom si uvedomil, že spermie si môže odoberať aj doma. Teraz ich predáva cez sociálnu sieť Facebook.

Simon so svojimi deťmi
Zobraziť galériu (3)
Simon so svojimi deťmi  (Zdroj: Profimedia)

„Nikdy mi nenapadlo, že by som mohol darovať aj takto, s takou ľahkosťou cez Facebook, je to skvelé a naozaj sa mi darí. Obvykle zostanem v kontakte s tými ľuďmi. Ak sú šťastní oni, som šťastný aj ja. Keď ale spravím čo treba, väčšina nechce udržať kontakt,“ hovorí o smutnom osude v podstate anonymného otca Simon. Ako často sa mu narodí dieťa? „Obvykle sa nejaké moje dieťa narodí každých pár týždňov, niekedy aj častejšie. Tiež sa mi podarilo niekoľko párov dvojčiat.“

Simon s prvou manželkou a matkou dvoch jeho synov
Zobraziť galériu (3)
Simon s prvou manželkou a matkou dvoch jeho synov  (Zdroj: Profimedia)

Viac o téme: Predaj cez internetDarca spermii
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu