Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Takto sme dopadli: Jediné percento najbohatších ľudí vlastní zvyšných obyvateľov planéty!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstockphotos.com)

LONDÝN - Percento najbohatších ľudí sveta začalo v roku 2015 vlastniť viac než zvyšných 99 percent obyvateľov planéty. Uviedla to dnes podľa agentúry AP mimovládna organizácia Oxfam, ktorá začiatkom minulého roka predvídala, že sa tak stane v roku 2016, teda o rok neskôr.

Nový rebríček slovenských TOP10 boháčov: Spolu majú 7 miliárd, štát by bol za ne 3 roky bez straty!

"Rozdiel medzi menšinou najbohatších a zvyškom obyvateľov sa v posledných 12 mesiacoch neobyčajne prehĺbil," uviedla organizácia. V správe krátko pred tradičným Svetovým ekonomickým fórom v Davose vyzvala jeho účastníkov, aby sa postavili proti zvyšovaniu tejto nerovnosti, predovšetkým ukončením takzvaných daňových rajov.

"Nemôžeme ďalej nechať stámilióny osôb trpieť hladom, zatiaľ čo zdroje, ktoré by im mohli pomôcť, hromadí niekoľko najbohatších ľudí," uviedla podľa agentúry AFP predstaviteľka Oxfam pre otázky daňovej spravodlivosti a nerovnosti Manon Aubryová.

Oxfam je medzinárodná charitatívna organizácia, ktorá pod hlavičkou Oxfam International združuje viac ako desať národných organizácií zameraných na odstránenie chudoby a nespravodlivosti vo svete.

Svetové ekonomické fórum vo švajčiarskom Davose sa uskutoční od stredy do soboty. Jeho 46. ročníku sa zúčastnia politické a ďalšie osobností, napríklad premiér David Cameron či americký minister zahraničia John Kerry. Očakávajú sa podľa AP ale aj herci ako Leonardo Di Caprio či Kevin Spacey.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu