Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Turisti chceli zažiť čaro viedenského Prátera: To, čo sa udialo na kolotoči, by vás dorazilo

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

VIEDEŇ - Dvaja turisti si užívali jazdu na ruskom kolese v známom viedenskom zábavnom parku. Až do momentu, kedy to zamestnanci jednoducho zabalili a išli domov. Čo myslíte, ako sa zachovali tí chudáci hore?

Dvojica turistov z Poľska sa stala prvými ľuďmi, ktorí nedobrovoľne uviazli na slávnom viedenskom ruskom kolese v zábavnom parku Práter. Mladí Poliaci boli poslednými návštevníkmi na Wiener Riesenrad a jeden z pracovníkov im pred koncom umožnil ešte jednu jazdu. Po chvíli ale obsluhou kolotoča poveril kolegu, ktorý nevedel o tom, že na ňom ešte niekto je. Vypol svetlá a odišiel preč.

Turisti chceli zažiť čaro
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Nedá sa ale povedať, že by sa turisti kvôli tomu išli zblázniť. Zhruba trištvrte hodinu sa na vrchu ešte kochali romantickým výhľadom na Viedeň a keď sa začali nudiť, vytiahli mobily a privolali pomoc. Keď dorazili zodpovední pracovníci, okamžite ich spustili dolu a privítali fľašou šampanského ako ospravedlnenie za nepríjemný incident. "Nič také sa nám nikdy predtým ešte nestalo. Keď sa návštevníci spýtali, či by sa mohli ešte raz povoziť, boli v službe ešte dvaja zamestnanci. Druhý z nich si ale neuvedomil, že sú na kolotoči ešte nejakí ľudia, všetko vypol a išiel preč," uviedol riaditeľ zábavného parku Peter Petritsch.

Vyše šesťdesiat metrov vysoké ruské koleso pri vchode do Prátra patrí k najpopulárnejším turistickým atrakciám vo Viedni. V rokoch 1920 až 1985 bolo zároveň najvyšším ruským kolesom na svete. V roku 1949 sa dokonca objavilo v povojnovom filme The Third Man (Tretí muž).

Viac o téme: ViedeňRuské kolesoPráter
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu