Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Jeden z najvplyvnejších startupistov navštívil Bratislavu: Na hodnotenie mu vystačili štyri slová

Bratislava Mikeovi pripomína sovietskeho hipstera
Bratislava Mikeovi pripomína sovietskeho hipstera (Zdroj: twitter, facebook)

BRATISLAVA - Že Bratislava nie je žiadny architektonický raj, je jasné asi všetkým. Cudzinci sa počas pobytu v nej väčšinou zdržiavajú len v Starom Meste, takže o "krásy" mimo historickej štvrte sú ochudobnení. Nie však Mike, ktorý nedávno slovenskú metropolu navštívil a svojsky okomentoval.

Mike Butcher šéfuje webstránke Tech Crunch, najpopulárnejšiemu webu informujúcemu o novinkách v technologickom priemysle. Minulý týždeň zavítal do Bratislavy, kde sa ako porotca v Slovenskom národnom divadle zúčastnil konferencie Startup Awards SK.

Rozhodoval o najlepších slovenských startupových a inovatívnych firmách a taktiež sa osobne porozprával s prezidentom Andrejom Kiskom.

Počas návštevy nášho hlavného mesta ho chcel lepšie spoznať a zablúdil aj do Petržalky. Tu narazil na viaceré architektonické skvosty, z ktorých mnohé pripomínajú ešte sovietsku éru. Zmienil sa o tom aj na svojom twitterovom účte, kde napísal: "Keby som mal vymyslieť nejakú marketingovú kampaň pre Bratislavu, povedal by som, že sa nachádza 40 minút od viedenského letiska a je to sovietsky hipster."

Butcher je považovaný za jedného z najvplyvnejších ľudí v technologickom odvetví. Je zakladateľom konferencie European Tech Startup Awards & Conference: TheEuropeas.com a konferencie Techfugees združujúcej technologických pracovníkov, ktorí sa snažia svojou prácou prispieť k vyriešeniu utečeneckej krízy. Dokonca pôsobí ako poradca britského premiéra a primátora Londýna v oblasti startupov.

Viac o téme: BratislavaStartupMike butcher
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu