Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Toto nikto nečakal: Chladnokrvný predátor sa skamarátil so svojou korisťou

Nezvyčajné priateľstvo baví nielen návštevníkov ruského safari parku.
Nezvyčajné priateľstvo baví nielen návštevníkov ruského safari parku. (Zdroj: YouTube)

MOSKVA - Návštevníci ruského Primorski Safari Park sa stali svedkami priam zarážajúcej udalosti. Tí, ktorí sa rozhodli sledovať kŕmenie sibírskeho tigra Amura, ostali sklamaní. Milovníci zvierat však stáli v nemom úžase. Tvrdohlavý cap Timur, ktorý mala byť potravou majestátneho kráľa sibírskej tajgy, sa rozhodol, že sa radšej s obávaným predátorom skamaráti. A podarilo sa!

Riaditeľ parku Dmitrij Mezencev pre RIA Novosti povedal, že cap mal zákonite stáť na nižšom stupni potravinového reťazca a tiger ju mal uloviť, no všetko dopadlo inak: „Celoročne kŕmime tigrov živou korisťou dvakrát týždenne. Cap Timur však bol veľmi odvážny. Vždy keď naňho Amur zaútočil, rozohnal sa svojimi rohami. Amur bol z toho zmätený a rozhodol sa radšej sa s ním nezahrávať.“

Všetko sa návštevníkom parku podarilo natočiť na video. Najmä časť, kedy sa dvojica zázračne skamarátila. Cap Timur sa spokojne pásol iba pár krokov od hladného tigra, keď sa niekam pohol, tak ho prenasledoval. „Timur Amura sleduje všade a tiger to potichu toleruje. Cap sa nebojí ani vtedy, keď sa Timur zastaví a zíza na neho,“ opísal situáciu Mezencev. Ako dlho to nezvyčajnej dvojici vydrží, to nikto netuší. Informovala o tom stránka HuffingtonPost.com.

Viac o téme: Sibírsky tigerVirálne videoNezvyčajné priateľstvo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu