Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Čaká nás večný život? Prichádza TOP senzácia, o 30 rokov človeka vzkriesia z mŕtvych

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

LOS ANGELES - Americká technologická spoločnosť Humai predpokladá, že do roku 2045 sa vedecká fikcia zmení na vedecký fakt. Pracuje totiž na projekte, ktorý by umožnil ľudskému vedomiu presunúť sa po smrti do umelého tela. Došlo by tak v podstate k vzkrieseniu človeka pomocou umelej inteligencie.

Ľudstvo čaká obrovská priemyselná revolúcia: Stovky miliónov ľudí budú po nej zbytočnými

Na vytvorenie odtlačku človeka, ktorý tu zostane aj po smrti, chce spoločnosť využiť umelú inteligenciu a nanotechnológie na ukladanie dát o vzoroch správania, myšlienkových procesoch, ale aj informáciách o tom, ako funguje ľudské telo. Tieto údaje budú kódované do niekoľkých senzorových technológií, ktoré budú zabudované do umelého tela s mozgom zosnulého človeka. Umelá inteligencia uchová hlas, osobnosť a spôsoby správania sa každého z nás, pričom chce dokázať opraviť aj zničené bunky v mozgu po smrti.

Humai na svojich internetových stránkach vysvetľuje, že je spoločnosťou, ktorá si dala za cieľ objaviť posmrtný život a chce človeka priviesť po smrti späť k životu.

Firma so sídlom v Los Angeles je financovaná výhradne jej šéfom a zakladateľom Joshom Bocanegraom, ktorý pre austrálsky Popular Science uviedol, že mozog zosnulého bude zmrazený pomocou kryotechnológií tak, že keď bude technológia plne vyvinutá môžu implantovať jeho mozog do umelo vytvoreného tela.

 

Check out a recent interview with Popular Science about Humai

Posted by Humai on 23. listopad 2015

"Umelé telesné funkcie budú ovládať vaše myšlienky na základe merania mozgových vĺn. Ako bude mozog starnúť využijeme nanotechnológie na opravu a vylepšenie buniek," uvádza s tým, že im pri tom pomôže klonovacia technológia. "Veríme, že môžeme vzkriesiť prvého človeka do 30 rokov," prezradil Bocanegra, ktorý svoj projekt nevníma ako boj proti smrti, ale dáva ľudskej rase jednoducho možnosť výberu. "Ja osobne si nedokážem predstaviť, prečo by chcel niekto zomrieť, ale rešpektujem jeho prianie," dodal.

Spoločnosť má päť zamestnancov, vrátane dvoch výskumných pracovníkov, experta na umelú inteligenciu a ambasadora.

Viac o téme: Humai
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu