Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

VIDEO Muž (69) strávil 44 rokov za mrežami: Keď sa dostal na slobodu, bol v šoku

Otis Johnson Zobraziť galériu (2)
Otis Johnson (Zdroj: Youtube/Al Jazeera English)

NEW YORK - Keď mal Otis Johnson 25 rokov, odsúdili ho za napadnutie a pokus o vraždu policajta. Po 44 rokoch ho prepustili, ale zaradiť sa do dnešnej spoločnosti je preňho ťažké. Cíti sa ako človek, ktorý prišiel z minulosti do budúcnosti. Svet sa totiž za ten čas zmenil na nepoznanie.

Prvé, čo Otisa Johnsona prepusteného na slobodu v roku 2014 nesmierne prekvapilo, boli moderné technológie. „Keď som vystúpil na Times Square, sledoval som atmosféru, nové veci, ktoré sa udiali,“ opísal svoje pocity bývalý väzeň. Ľudia vyzerali, akoby hovorili sami pre seba. Potom si všimol, že majú niečo v ušiach a pozerajú sa na displeje iPhonov, ako im hovoria. Najprv si Otis myslel, že z mnohých ľudí sa stali agenti CIA, keďže im z uší trčali kábliky. Tak to bolo v čase, keď ešte nesedel vo väzení.

Spojené štáty po 30 rokoch prepustili izraelského špióna Pollarda

Ďalším šokom bolo preňho nakupovanie v potravinách. Predávané veci sa mu zdajú byť bizarné a bláznivé. Nápoje všetkých možných farieb a chutí, ktoré si Otis kupuje len preto, že pôsobia zábavne, ako vidno na videu Al-Jazeera English.

VIDEO Muž (69) strávil
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Youtube/Al Jazeera English)

Po prepustení sa Otis nemal kam vrátiť, nemal žiadnu rodinu, ktorá by ho podržala a tak bol odkázaný na pomoc neziskovej organizácie, ktorá pomáha bývalým väzňom vrátiť sa do života, informoval Cosmopolitan.com. To je však tá najťažšie úloha, pretože zarobiť peniaze je preňho takmer nemožné. Kým medituje v parku, sníva o tom, že raz otvorí útulok pre ženy. „Byť v spoločnosti je dobrý pocit.  Páči sa mi byť na slnku a pozorovať ľudí. Je fajn byť voľný,“ priznal Otis.

Viac o téme: Otis JohnsonPrepustenie z väzenia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu