Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Dievčatko si našlo v tele niečo čudné: Nočná mora pre rodičov, vypočuli si tú najhoršiu správu

Chrissy v nemocnici Zobraziť galériu (3)
Chrissy v nemocnici (Zdroj: facebook/chrissys alliance)

SALT LAKE CITY - Len osemročnému dievčatku z amerického štátu Utah nedávno diagnostikovali zákernú rakovinu. Najhoršie obavy jeho rodičov sa naplnili po tom, ako si ich dcérka našla hrčku v prsníku. Prognózy lekárov sú ale optimistické.

Rodina Turnerovcov momentálne prežíva nočnú moru. Ich dcéra Chrissy je totiž vážne chorá. Jedno nedeľné ráno prišla za mamou a posťažovala sa jej, že je asi chorá. "Prišla ku mne a povedala, "mami, bojím sa, našla som si hrčku. Mám ju tam už dlhšie"," povedala Anette Turnerová televízii ABC.

Dievčatko si našlo v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: facebook/chrissys alliance)

Bohužiaľ im lekári potvrdili tú najhoršiu možnú diagnózu - Chrissy trpí sekrečným karcinómom prsníka. Podľa informácií pediatrického magazínu Pediatric Surgery International ide o veľmi zriadkavú formu rakoviny prsníka, ktorá tvorí necelé jedno percento zo všetkých prípadov rakoviny prsníka.

Dievčatko si našlo v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: facebook/chrissys alliance)

"Boli sme v úplnom šoku. Žiadne dieťa by nemalo trpieť na rakovinu," dodala Anette. Pravdou však je, že choroba jej dcéry až takým prekvapením nie je; obaja rodičia mali rakovinu tiež - matke diagnostikovali rakovinu krčka maternicce, otcovi zas non hodgkinov lymfóm. Lekári z detskej nemocnice Primary Children's Hospital v Salt Lake City sú však optimistickí a veria, že malá pacientka sa uzdraví. "Je veľmi pravdepodobné, že sa vylieči. V decembri ale bude musieť podstúpiť mastektómiu, aby sme zabránili recidíve rakoviny," uviedol doktor Brian Bucher.

Viac o téme: Rakovina prsníka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu