Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

V Mlynskej doline vyrastá nová luxusná štvrť

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: PR)

Jedno z najobľúbenejších miest v Bratislave, Mlynská dolina, mení svoju tvár.

K nákupnému centru Cubicon Gallery, spojenému s obytnou zónou Cubicon, čoskoro pribudne tretí projekt francúzskej developerskej skupiny JF Hamilton. Dlho očakávaný obytný projekt Cubicon Gardens čaká na definitívne schválenie, ku ktorému by malo dôjsť na jar. Prinášame vám rozhovor s  Paulom B. Fogom, výkonným riaditeľom skupiny JF Hamilton.

Čo bolo Vašou najväčšou výzvou pokiaľ ide o pozíciu, do ktorej ste boli menovaný pred vyše rokom?

Keď som nastúpil do skupiny Hamilton ako výkonný riaditeľ, mala rozpracovaných niekoľko investičných projektov v rôznych fázach v Poľsku, na Slovensku a v Českej republike. Išlo o obytné aj komerčné projekty. Spočiatku sme nasmerovali naše úsilie na dokončenie projektov v Českej republike, lebo ich realizácia pokročila najďalej. V prvej časti tohto roka sme rokovali so Slovenskou sporiteľňou o novom financovaní na dokončenie rezidencie Cubicon Gardens, vrátane financovania pre zákazníkov, a to až do výšky 95 % predpokladanej hodnoty.

Začnime jednoduchou otázkou: čím sa Cubicon Gardens odlišuje od iných projektov?

Projekt Cubicon Gardens je na bratislavskom trhu skutočne jedinečný. Nachádza sa len 5 minút jazdy autom od Starého Mesta a hraničí so zoologickou záhradou. Verejná doprava, ako aj Cubicon Gallery a všetci poskytovatelia služieb v tomto nákupnom centre, sú od neho vzdialení len niekoľko krokov. Všetky tri rezidencie hraničia so ZOO, takže poskytujú panoramatický výhľad na zelenú scenériu. Hlavné diaľnice do Viedne a Prahy sú od nich vzdialené necelé dve minúty. Pri realizácii projektu sa berú do úvahy potreby najnáročnejších klientov, ale ceny sú nižšie ako ponúkajú iní developeri, v iných častiach Bratislavy za rovnakú úroveň vybavenia. Ktokoľvek si môže porovnať detaily rezidencie Cubicon Gardens s drahšími developerskými projektmi v centre mesta.

Na Vašej stránke www.cubicongarden.sk sľubujete klientom byty vo vysokom štandarde. Čo si máme pod tým predstaviť?

V štandarde rezidencie Cubicon Gardens sú zahrnuté mnohé prvky a povrchové úpravy, ktoré iní developeri považujú za nadštandard. Stačí porovnať typ betónu, ktorý používame my, s inými projektmi. Betón je základný prvok stavby a my sme na ňom nešetrili, aj keď nie je viditeľný a ťažko sa overuje. Pokiaľ ide o viditeľné prvky, vo všetkých bytoch štandardne ponúkame úplne obložené keramické vane, kúpeľňové batérie značky Laufen, drevené podlahy, elektricky ovládateľné žalúzie na všetkých oknách od jednej z najlepších spoločností na Slovensku, okná a vonkajšie dvere z kvalitného tvrdého dreva Meranti. Všetky naše dvere majú výšku 2,1 m, na drevených interiérových dverách sú namontované magnetické zámky a vchodové dvere sú najvyššej kvality. Dokonca sme izolovali steny medzi bytmi a vnútornými spoločnými priestormi, aby sme znížili tepelnú stratu a hlučnosť. Navyše, na všetkých balkónoch sme nainštalovali tepelnoizolačné bariéry, aby sme znížili tepelné straty v bytoch, a veľa ďalších maličkostí...

Exteriér budov zahŕňa mimoriadne hrubú izoláciu, energeticky úsporný dizajn a veľmi kvalitnú povrchovú úpravu fasády.

Zákazníci nekupujú len miesto, kde budú žiť, ale investujú aj do svojej budúcnosti, pretože takáto kvalita za dostupnú cenu je našou hlavnou prioritou.

V akej fáze dokončenosti sa nachádza rezidencia Cubicon Gardens?

Koncom zimy by mala byť ukončená výstavba a odovzdanie bytov novým majiteľom je naplánované na začiatok jari 2016. V najbližších dňoch budú dokončené exteriéry všetkých troch obytných veží. Dva vzorové byty sú už hotové a pripravené na verejné prehliadky. Budovanie cestnej infraštruktúry a parkovísk dobre napreduje a v súčasnosti pracujeme na projekte zelene a spoločných priestorov.

V Bratislave sa väčšina bytov nového projektu zvyčajne predá ešte predtým, ako developer začne s ich výstavbou. Ako to s predajom vyzerá vo Vašom prípade?

Zákazníci sú v súčasnosti náročnejší a opatrnejší ako pred niekoľkými rokmi, a robia dobre. Dnes chcú klienti vidieť čo kupujú ešte predtým, ako vynaložia svoje finančné prostriedky. Na úroveň predaja sme zatiaľ pyšní, lebo v skutočnosti sme uvoľnili byty na predaj až v októbri. Dnes sa klient môže prejsť po obytných vežiach, pozrieť si vzorové byty a presne zistiť, čo kupuje. Reakcie verejnosti sú zatiaľ veľmi kladné. Spojili sme sa so spoločnosťou Century 21 Classic, ktorá nám s predajom pomôže.

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu