Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Srdcervúce VIDEO: Mladík užil jedinú tabletku extázy, takto si zbabral život

Jordy bude mať pravdepodobne doživotné následky.
Jordy bude mať pravdepodobne doživotné následky. (Zdroj: FB/Jordy Hurdes)

VICTORIA - Jordy Hurdes po užití extázy takmer prišiel o život a jeho dojemné video o účinkoch drogy, ktoré zverejnil vo svojom profile na Facebooku, už videlo vyše milióna internetových užívateľov. Mladík, ktorý pravdepodobne bude mať trvalé poškodenie mozgu, v ňom varoval ostatných, aby nedali šancu ani jedinej tabletke, v nádeji, že zvýši povedomie o možnom nebezpečenstve.

Tínedžerka (16) užila na párty extázu: Pozrite, čo s ňou spravila jediná pilulka

Jordyho, ktorý žije v austrálskej Victorii, nedávno prepustili z nemocnice po tom, čo si vzal na večierku extázu a skončil zle-nedobre. Kvôli prehltnutiu jedinej "lacnej" pilulky počas zábavy s priateľmi má pred sebou vyhliadku trvalého poškodenia mozgu a nervov.

"Lekári nemôžu uveriť, že som ešte nažive, takže som vďačný, že som stále tu. V tejto chvíli je to vyčkávacia hra, či budem mať trvalé zášklby, ako môžete vidieť. A nie som si istý, či sa to s mojím koktaním čoskoro zlepší," hovorí na videu mladík, ktorý má evidentne rečové aj fyzické problémy. Extáza za 25 dolárov ho pripravila o to najcennejšie, o zdravie.

"Povedzte drogám nie, urobte to pre mňa. Prosím, ľudia," pokračuje vo svojej spovedi Jordy, ktorý netuší, či jeho zdravotný stav bude ešte niekedy rovnaký ako pred osudnou chybou.

"Naozaj dojemný príbeh, kamarát. Býval si skvelá spoločnosť v skate parku a bolí ma, že ťa takto vidím, Uzdrav sa čoskoro," napísal jeden z jeho priateľov na Facebooku. "Aj keď tento chlapík nemal v prvom rade brať drogy, myslím, že je skvelé, že prevzal zodpovednosť za to, čo urobil a zverejnil to, aby boli ostatní v bezpečí," uviedol iný užívateľ.

Jordy nahral video na Facebook 22. novembra a za menej než 24 hodín ho videlo 1,3 milióna ľudí. Mladík vo svojom statuse poďakoval všetkým za lásku a podporu, ktorú mu prejavujú. Užívateľov prosí o pomoc, aby video masovo zdieľali, pretože chce zachrániť, čo najviac životov.

 

Thank you so much for the love and support from everyone. I honestly can not believe how much the post has gone viral. Please share this video. The more that can see this. The more lives can be saved

Posted by Jordy Hurdes on 22. listopad 2015
Viac o téme: ExtázaJordy Hurdes
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu