Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Vedci zistili, ako globálne otepľovanie zmení sexuálny život ľudstva: Vyhynieme?!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

WASHINGTON - Po obzvlášť horúcom dni si každý z nás rád dopraje osviežujúcu sprchu. Letné noci sú dlhé a teplé, ale nie vždy sa nám počas nich podarí dobre sa vyspať, najmä, keď sa zobúdzame lepkavo spotení. Vedci najnovšie zistili, ako bude tento stav v dlhodobom meradle vplývať na našu sexuálnu náladu a výkonnosť.

Globálne otepľovanie nepochybne predstavuje jednu z najväčších hrozieb pre ľudstvo. Na jednej strane sa dvíhajú morské hladiny, na druhej sa rozširujú ničivé suchá. A podľa vedcov z Národného úradu pre ekonomický výskum môže mať globálne otepľovanie dopad aj na rodenie detí!

Svetová ekonomika dostane zabrať: Prinášame prvý odhad škôd spôsobených globálnym otepľovaním

Výskum amerických expertov totiž naznačuje, že so stúpajúcimi teplotami priamo úmerne klesá záujem o sex. Po veľmi horúcich dňoch sa totiž pôrodnosť (skúmaná o deväť mesiacov neskôr) znížila o 0,7 percenta v porovnaní s chladnejšími dňami. Podľa odborníkov to znamená, že vysoké teploty buď znižujú plodnosť, alebo chuť na pohlavné aktivity. Dokonca možno platia oba dôvody súčasne.

„Extrémne teplo vedie k výraznému poklesu počtu narodených detí,“ myslia si vedci. Zmeny totiž ovplyvňujú koitálne frekvencie a môžu mať vplyv na hladiny hormónov – negatívne pôsobia na kvalitu mužských spermií a ženskú ovuláciu, informoval Independent.co.uk.

Viac o téme: SexGlobálne otepľovanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu