Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Geniálny fyzik na FOTO odhalil svoje tajomstvo: Zostrojím prístroj na cestovanie v čase

Ronald Mallett Zobraziť galériu (2)
Ronald Mallett (Zdroj: twitter.com/rlmallett)

WASHINGTON - Americký fyzik Ronald Mallett verí, že všetko, čo k realizácii svojho prevratného vynálezu potrebuje, je zhruba 228-tisíc eur a dostatočne silný laser. Potom bude môcť prijímať správy z budúcnosti alebo cestovať v čase.

Nie, skutočne nejde o vedátora z amerického sci-fi filmu, ale amerického fyzika, ktorý je presvedčený, že cestovanie v čase je reálne. „Keď som prvý raz dostal inšpiráciu na cestovanie v čase, musel som byť veľmi tajnostkársky. Ako mladý fyzik nemáte chuť rozširovať, že váš výskum je poháňaný túžbou vrátiť sa späť v čase, aby ste mohli vidieť svojho otca, ktorý v mojom prípade zomrel na infarkt, keď som mal desať rokov,“ priznal Ronald Mallet podľa portálu Metro. A tak svoju túžbu po cestovaní v čase pretavil do skúmania čiernych dier.

V IQ prekonala Einsteina aj Hawkinga: Školáčka (12) dosiahla maximálne možné skóre

„Zo študovania Einsteinových teórií som vedel, že silná gravitácia rotujúcich čiernych dier by mohla ovplyvňovať čas. A mne napadlo, či by gravitácia cirkulujúceho svetelného žiarenia, ktorá by bola vytvorená silnými lasermi, mohla napodobniť podmienky rotujúcich čiernych dier a vysielať informácie do minulosti alebo budúcnosti,“ objasnil vedec, ktorého k vlastnej teórii inšpirovali Einsteinove názory.

Mallet sa domnieva, že s dostatočnou sumou peňazí (v jeho prípade ide o 228-tisíc eur, ktoré sa aktuálne snaží získať) by dokázal zostrojiť prototyp prístroja, pomocou ktorého by ľudia mohli už v blízkej budúcnosti cestovať v čase alebo s minulosťou či budúcnosťou komunikovať.

Geniálny fyzik na FOTO
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Viac o téme: Cestovanie v časeFyzikRonald Mallett
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu