Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Štart Festivalu českého divadla v Štúdiu L+S sprevádzali standing ovations!

Štart Festivalu českého divadla v Štúdiu L+S sprevádzali standing ovations! Zobraziť galériu (7)
Štart Festivalu českého divadla v Štúdiu L+S sprevádzali standing ovations! (Zdroj: archív Štúdio L+S)

Vypredané Štúdio L+S, burácavý smiech a standing ovations! Taká bola atmosféra na otváracom predstavení Festivalu českého divadla v Štúdiu L+S. „Švestka“ Divadla Járy Cimrmana návštevníkov očarila a pobavila. Reakcie publika očividne potešili Zdeňka Svěráka a jeho kolegov, ktorí si hranie v Bratislave evidentne užívali a fanúšikom ďakovali za výborné prijatie. Do 16. novembra čakajú na divákov v Štúdiu L+S aj ďalšie lahôdky. Nenechajte si ujsť sarkastický humor najlepších českých divadiel, niekedy dokonca okorenený trochou erotiky! Privítajte herecké hviezdy Jiřího Lábusa, Martina Dejdara, Marthu Issovú, či Annu Polívkovú v akcii!

V Štúdiu L+S odštartoval Festival českého divadla. Otváracím predstavením bola „Švestka“ legendárneho Divadla Járy Cimrmana. Fanúšikov vo vypredanom hľadisku hra mimoriadne nadchla. Smiali sa burácavým smiechom a na záver ocenili hercov nadšeným piskotom a standing ovation!

“Ďakujeme, ste vynikajúce publikum! Aj pre toto výborné prijatie veľmi rád vystupujem na Slovensku. Som naozaj rád, že sa diváci tak výborne bavili,” uviedol herec  Zdeněk Svěrák.

Do 16. novembra čakajú na návštevníkov Štúdia L+S aj ďalšie lahôdky. Dramaturgia festivalu ponúka výber z toho najlepšieho zo súčasnej českej divadelnej scény. Väčšinou ide o komédie, pričom humor našich západných susedov je tvrdší a sarkastickejší ako náš.

„Česi si veľmi neberú servítky pred ústa a aj tým sú ich komédie iné. Napokon, diváci majú tento rok jedinečnú príležitosť porovnať si hru v podaní českých a slovenských umelcov. Po prvý raz sa na Slovensku predstaví Shakespeare Company Prague, čo je vlastne anglické divadlo, ktoré pôsobí v Prahe. Doteraz mali všetky hry v angličtine, no a po prvý raz naštudovali hru v češtine „Venuše v kožichu“. Je to komédia so šteklivým, erotickým podtónom. Zaujímavosťou je, že túto hru má v súčasnosti v repertoári aj Divadlo Aréna. Pod režisérskou taktovkou Enikő Eszenyi v nej hrajú Diana Mórová a Tomáš Maštalír. Diváci si teda môžu porovnať, ako to poňali slovenskí a českí umelci,“ vraví riaditeľ Štúdia L + S a dramaturg festivalu Pavol Danišovič.

V Bratislave sa predstaví aj legendárna Ypsilonka, A studio Rubín, La Fabrika a Divadlo Na zábradlí.

„Rád by som upozornil na dve lahôdky. V komédii „Krasavice interkontinentální“ sa predstavia úžasné Anna Polívková a Martha Issová. Sú dôkazom, že aj ženské komediálne dvojice môžu výborne fungovať. Je to vlastne taká klauniáda s pantomímou, videami a animáciami. Kritika ju v Česku označila za jeden z divadelných počinov roka. No a zaujímavé predstavenie „Proč si nezatančíte?“ je dielko majstra krátkej prózy Raymonda Carvera, v bravúrnom podaní českého herca Jiřího Lábusa s klavírnym sprievodom Emila Viklického. Je to skvelá kombinácia excelentného herectva s virtuóznymi jazzovými improvizáciami,“ dopĺňa Pavol Danišovič.

Návštevníkov otváracieho predstavenia Festivalu českého divadla zaujala aj výstava vo foyeri Štúdia L+S „V+W, forbíny života“. Je venovaná dvojici Jiří Voskovec a Jan Werich. Jej súčasťou sú i doteraz nepublikované fotografie a ďalšie artefakty. Viac informácií nájdete na www.studios.sk. Lístky si môžete kúpiť na www.predpredaj.sk.  

-Reklamná správa-

Viac o téme: Štúdio L+S
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu